Pierre Rådsten - Emilia Linderholm - Micke Johansson - Christian Koivumaa - Robert Hilmersson - Helle Bang
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

För att öppna ditt nyhetsbrevet i webbläsare klicka här: 
View in Your Browser

INSTÄLLD MÄSSA -
MEN ÄNDÅ KONSTMÄSSA

I Linköping letar sig de första snödropparna fram i naturen och skvallrar om att våren är just runt hörnet.

En årstid som kännetecknas av förnyelse och pånyttfödelse. Restriktionerna har lyft och med omtanke och hänsyn uppmuntras vi nu till att ännu en gång få inta den fysiska arenan. 

För bara några veckor sedan levde vi med förutsättningar som skvallrade om inställda mässor och utställningar med en oviss framtid. På Galleri Melefors betydde det ”Inställd mässa – men ändå konstmässa”. Under pandemitiden har vi jobbat med stort fokus på att ge dig möjligheten att avnjuta dina favoritkonstnärer från hemmets trygga vrå digitalt med en förbättrad hemsida och visuell visning av konsten online. Samtidigt har vi haft en beredskap att erbjuda dig fantastiska liveutställningar så fort möjligheterna ges. 

Så nu när det glädjande beskedet är att mässorna blir av, även om både datum och omfattning förändrats, så ställs inte vårt egna initiativ att arrangera något lokalt i Linköping in. Den 4:e och 5:e mars fylls galleriet med inte en, utan en handfull av de magiska nutida konstnärerna och våra bäst bevarade hemligheter i vårt förmedlingsutbud av 1900-talets mest etablerade konstnärer med målningar av bl.a. Bruno Liljefors, Gustaf Fjaestad, Carl Kylberg,  Yrjö Edelmann, Astrid Sylwan och Lars Lerin
för att nämna några. 
Du får möjlighet att mingla med Pierre Rådsten, Micke Johansson, Emilia Linderholm, Christian Koivumaa och Robert Hilmersson. Med lite tur får vi även besök av den fenomenala danska konstnären Helle Bang. Ni avnjuter tilltugg, bubbel samt delar av konstnärernas fantastiska kollektioner. Ni får höra om tankarna bakom allt skapande och givetvis även möjlighet att diskutera hela vår FineArt-katalog över telefon eller live på plats.

Anmäl dig redan nu för att säkra din plats. Maila önskad dag och tid på: osa@melefors.com. 

VERNISSAGE & MINGEL FREDAG 4/3 KL: 16.00-19.00
VERINSSAGE & MINGEL LÖRDAG 5/3 KL: 11.00-15.00

(Det går givetvis utmärkt att kontakta eller besöka oss även andra dagar)

Johan Melefors & Co

Obs! katalogen uppdateras löpande under hela
mars med spännande nyheter och konstnärer!

TILL MELEFORS.COM

PIERRE RÅDSTEN

Så äntligen är Pierre Rådsten tillbaka med en exklusiv kollektion oljemålningar. I sann berättarglädje bjuder han oss att få glänta på dörren till idylliska restaurangmiljöer, folkmyller och sköna naturbilder från hans uppväxt och barndomsminnen från gastronomin i både Frankrike och Sverige. Med en livsglädje som skiner genom duken sprudlar motiven av välarbetade detaljer som bjuder in oss till upptäcksfärd i hans berättelser i tjocka lager av olja.

EMILIA LINDERHOLM

Med en underbar kollektion av nya oljemålningar som omsorgsfullt förberetts inför tidiga vårens mässa som blev inställd bjuder Emilia Linderholm in till att drömma sig bort. Grunden i Emilias målningar är de starka färgerna, med mycket fokus på motiv från bakgrunden inom operan och det musikaliska, som ofta gestaltar livets alla känslor i sprakande färger. Kvinnorna påminner om gudinnor som utstrålar både kraft och sårbarhet. Välkomna att ta del av Emilias fantastiska värld.

Image of Emilia Linderholm - Black bird on my shoulder

Emilia Linderholm - Black bird on my shoulder

20 000 kr

Olja på duk, 80 x 80 cm

Image of Emilia Linderholm - Move it

Emilia Linderholm - Move it

7 000 kr

Olja på duk, 50 x 20 cm

MICKE JOHANSSON

Det är med stort nöje vi presenterar de senaste verken från glasmästaren Micke Johansson. Sannolikt ensam mästare på moder jord att hantera tekniken dubbelariel med graalteknik i samma verk. Helgens vernissage i Linköping blir ett tillfälle för dig att både uppleva hans senaste fantastiska konst och samtidigt träffa honom på plats i galleriet, eller varför inte boka en telefontid för att diskutera hur han skapar dem. Det är ren magi med glaspipan!

Micke Johansson - Players I
28 000 kr
Ariel, 30 cm hög
 

CHRISTIAN KOIVUMAA

Med säker hand har Christian Koivumaa fångat vinterns känsla och miljöer på akvarellpappret. I sin mässkollektion bjuder han oss på en resa genom skogar där det magiska ljuset glimrar mellan björkar och tallar, över landsbygdens vidder till fjällens mäktiga skepnader. Allt fångat i akvarellens sömlösa dans mellan knivskarpa detaljer och flytande dimmslöjor.

Image of Christian Koivumaa - Vårbjörkar II

Christian Koivumaa - Vårbjörkar II

38 000 kr inkl ram

Akvarell på papper, 100 x 146 cm exkl. ram (118 x 160 cm inkl ram)

Image of Christian Koivumaa - Spegelblank

Christian Koivumaa - Spegelblank

12 000 kr

Akvarell på papper, bladmått: 57 x 77 cm

HELLE BANG

Helle Bangs berömda gracila bronsskulpturer och gestalter med spegelblanka ansikten låter betraktaren och verket stå i ensam ordlös dialog. Det är först då, i betraktarens möte med sin egen spegelbild, som verket blir fullbordat. Sedan tidig barndom har Helle Bang inspirerats av naturens vackra mysterium. I naturen finns både himmel och jord, energi och harmoni. Det naturliga färgspelet förmedlas med en säker koloristisk finkänslighet.

Image of Helle Bang - Dreaming II

Helle Bang - Dreaming II

23 800 kr

Brons, 28 cm hög, upplaga 8,

Image of Helle Bang - Himmel og hav III

Helle Bang - Himmel og hav III

11 000 kr

Akryl på duk, 50 x 45 cm

SE ALLA KONSTVERKEN ONLINE

ROBERT HILMERSSON

Robert Hilmersson är givet en av landets mest intressanta och internationellt uppmärksammade pop/streetart konstnärer. Vi fick bekanta oss med hans bildvärld tidigare under februari månad men om du missade chansen då får du ytterligare en nu. Det återkommande temat i hans skapande är att med humor som vapen sätta kända platser, händelser, djur, natur och storstadsteman i olika situationer. Välkomna att träffa Robert under vernissagen i Linköping.

Image of Robert Hilmersson - Tucan

Robert Hilmersson - Tucan

22 000 kr

Akryl på duk, 100 x 80 cm

Image of Robert Hilmersson - Surf's up

Robert Hilmersson - Surf's up

12 000 kr

Akryl på papper, 93 x 72 cm inkl. ram (76 x 56 cm exkl. ram)

Johan Melefors

johan@melefors.com
Vxl: 013-31 14 30
Mobil: 070-662 14 30

Axel Johansson

axel@melefors.com
Vxl: 013-31 14 30

Mobil: 073-696 71 07

TVEKA INTE KONTAKTA OSS VID
INTRESSE & FRÅGOR

Besöksadress: Platensgatan 7, Linköping
Tis-Fre kl 12-18
Lör kl 11-15
Sön-Mån Stängt

Växelnr: 013-31 14 30
kontakt@melefors.com

Copyright © *|2021|* *|Galleri Melefors|*, All rights reserved.
Photo credit: Patrik Ekenblom & Kosta Boda

No longer want to receive these emails? Unsubscribe.
Galleri Melefors Platensgatan 7, Linköping