Vi ved det! København er i en vis grad stadig nedlukket. Vi kan ikke, gøre som vi plejer. Men hvad kan man så, når dørene til restauranter og kulturen er smækket i?
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 1. * 3. marts, 2021

Velkommen til allerførste udgave af Copenhagen Unfolded. Vi er glade for, at du læser med.

Vi ved det! København er til en vis grad stadig lukket ned. Vi kan ikke gøre, som vi plejer. Men hvad kan man så, når dørene til restauranter og kulturen er smækket i? Det har vi sat os for at undersøge, og her får du en håndfuld bud på kvalificerede københavner-lockdown-oplevelser.

  • Se livet i øjnene - vinterbadning
  • Dyk ned i et kvarter - Know your 'bro
  • Der er begået mord - Solve a Mystery
  • Den nemme vej til godt brød - Galst Bageri
  • Hot mad i en kølig tid - Holy Krapow

👍

Vinteren er officielt slut, dagene bliver længere og længere. På det seneste er temperaturerne krøbet godt i vejret. Tiden er kommet til, at vi for alvor skal ud af vores pandemiske vinterhi. Med alle restriktioner in mente, selvfølgelig.

Find dine bedste sko frem fra skabet. Vi skal (blandt andet) ud og gå! 

SE LIVET I ØJNENE

Vi kan lige så godt starte med det, der nok er mest udfordrende for de fleste af os. Vinterbadning! Det kolde gys’ moder. Godt nok er vi kalendermæssigt lige røget ind i foråret, så hvis du vil have instagrammet dit havdyp inden, at det er for sent, så er det nu der skal rykkes.

Du kan vinterbade mange steder i København, men de fleste steder kræver det indmeldelse i en klub eller forening. Men har du ikke tålmodighed til at vente på, at formalia falder på plads og trænger til at få rusket op i mageligheden, så er er de flydende dyppezoner ved Kalvebod Bølge og Sandkaj din redning.

Foto: Mellanie Gandø

Dyppezonerne har fri adgang for alle, så den undskyldning kan du ikke bruge. Og nu er vandet også gået i plusgrader (3-4 stykker), så der er i virkeligheden ikke nogen vej udenom.

Husk at smile afslappet, når du hopper i. Det ser bare bedre ud på Insta, end ren panik. Eller vent lige… Egentlig vil det være rart at se nogen der giver udtryk for, hvor koldt de faktisk synes, at vandet er. 😉 #vinterbadning

Er vinterbadning på din bucket list, så er det altså i dag og ikke i morgen.

DYK NED I ET KVARTER

Tænker du: "vinterbadning, det er ikke liiiige mig...", så dyk ned i en bydel i stedet for. Know your 'bro, byder på digital byvandring, og der kan du uden problemer beholde alt dit varme tøj på.

knowyourbro.dk kan du finde tre forskellige ruter til henholdsvis Vesterbro, Nørrebro og Amager, som du kan bruge til at blive guidet rundt via din mobil. Turene er gratis og tager 2-3 timer hver, hvis du tager dem slavisk.

Foto: Daniel Rasmussen

Hvad enten du ønsker at udforske det unge, multikulturelle og travle Nørrebro, det upolerede, mangfoldige og hippe Vesterbro eller Københavns Manhattan (Amager), får du fortællinger om bydelenes historie, kultur og hverdagsliv gennem tekst, lyd, fotografier og videoklip.

DER ER BEGÅET MORD!

En anden og lidt mere kulørt måde at udforske Københavns indre by på er med Solve a Mystery.

Der er begået et mord (heldigvis et fiktivt et af slagsen), og det er dig, der skal opklare det. Du køber en konvolut med alt, hvad du har brug for til at løse mordgården. Resten af sporene ligger gemt i bybilledet. Tag venner eller familie med til at hjælpe.

Et af mysterierne foregår omkring Christiansborg, og det er en sjov måde at komme rundt og kigge på området med helt nye øjne. De to andre er i områderne omkring Amalienborg og Rundetårn. 

Foto: Mellanie Gandøe

Det koster 299 kr. og tager ca. 2 timer at løse mysteriet. Det hele foregår på gaden, så der er ikke noget med, at du skal kunne komme ind nogle steder. Happy hunting Sherlock!

FRA REVISOR TIL SURDEJSKONGE

Det lille Galst Bageri er en de største nyheder i en madglad by, hvor meget lige nu står stille. Det gør døren til det godt skjulte bageri ikke. Den går konstant op og i fra åben til luk – måske fordi mange Københavnerne har fået øjnene op for magien ved godt surdejsbrød, men ikke længere kan holde liv i dej eller gejst hjemme i køkkenet. Det helt særlige i at opdage en ny, lokal perle, hjælper nok også på køen.

Vi mødte revisoren som skiftede regnskaber ud med økologisk mel og stenovne og i vores øjne lige nu sidder på byens surdejskrone. Erik Galst fortæller historien og tipper til madoplevelser i området.

Foto: Mellanie Gandøe

Hvorfor åbnede du bageri her, i et cafeteria under tribunen på Østerbro Stadion?

Efter 32 år som revisor fik jeg lyst at lave noget med noget substans. Og da kantinen i min søns fodboldklub, Skjold, stod tom, fik jeg lov til at lege lidt her og startede noget social dining op. Da købte jeg en stenovn, og så en til. Og da corona så satte en stopper for fællesmiddagene, købte jeg en stenovn til, og nu er jeg bager.

Nu er vi jo på Østerbro, hvor dit bageri ligger. Hvad vil du anbefale, at man skal se/opleve her i nabolaget?

Jeg har boet på Østerbro siden 1991 og synes her er fantastisk. En tur rundt om søerne er jo oplagt, Fælledparken med Trafiklegepladsen og alt det liv derovre. Og så er Nordre Frihavnsgade jo fuld af lækre specialbutikker - bl.a. vinbutikken Trøffelsvin, som jeg er ret glad for.

Har du et hemmeligt sted, en lille københavnerperle, som du vil afsløre for vores læsere?

Der er Den Lille Café nede ved Kastelsvej, som vi bruger. Lillebitte sted som er megahyggelig og som åbnede lige oveni corona, men som stadig er der. Nå jo, og så Olufs Is og deres sindssygt lækre, håndlavede pindeis!

Hvad er ingredienserne, for dig, i en perfekt dag i København?

Gåture og besøg hos nogle af de mange spændende bagerier, der ligger i København: Hart, Mirabelle, Lille Bakery og Svaneke Brød for eksempel. Og så er de der turistbusser faktisk en fantastisk oplevelse. Fedt at se København på en anden måde. Den italienske restaurant Famo Metro ved Lille Triangel serverer fantastisk mad, er helt nede på jorden og har en vinmenu, der er til at betale. Dér ville jeg gå ind!

Hvad er Galst Bageri egentlig for et sted?

Det er et gakket nok sted, de her klubhuslokaler i en gammel arbejderklub, og det er et socialt miljø, hvor der kommer mange forskellige mennesker. Vi laver alt i hånden og sætter pris på bæredygtighed og økologi. Vi køber vores mel fra Kornby Mølle, som laver det VILDESTE mel. Smagen er helt eminent og selvfølgelig det vigtigste ved vores brød … men udseendet er en tæt nr. to, så hvis det ikke ser ordentligt ud, spiser vi selv brødet ude bagved, haha.

HOT MAD I EN KØLIG TID

Uanset om vi har vinterbadet, løst mordgåder eller proppet os med brød med tung krumme, slutter vi dagen med at skulle have noget at spise.

Vi kan, lige som dig, lide at spise godt, og selvom restauranterne er lukkede i øjeblikket, så er der altså gode muligheder for at forkæle sig selv med andet end den sædvanlige nummer 13 fra pizzeriaet rundt om hjørnet (selvom den også er god).

Hos Holy Krapow på Sankt Jørgens Alle, sælger de kun én ret (i 4 varianter); Pad Krapow. Thai Street Food på den helt rigtige stir-fry måde. Det er svinekød, kylling, oksekød eller svampe, som steges med holy thai basilikum og chili til at få varmen af. Hvis du har lyst, så kan du få et spejlet æg på toppen.

Foto: Mellanie Gandø

Det kunne godt lyde som en britisk fortolkning, men den er altså autentisk nok. 80 kroner op ad lommen og så bare hjem under dynen og se Netflix, når nu vi alligevel ikke kan komme på vinbar 😉

OVER AND OUT

Ja, det var ikke restauranter, barer, museer og alt det der, men det skal nok komme. Vi skal bare være lidt tålmodige.

Men alligevel! Den gode nyhed er, at der på trods af nedlukning og restriktioner er masser af gode oplevelser at hente. Det kræver bare en lidt anden tilgang, end vi er vant til.

Vinterbadning og byudforskning kan også noget. Vi lover! 

Vi er tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København.

Kasper, Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Asger Støttrup Jensen og Annika Løbnitz Skjoldborg og Ditte Marie Snedker.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Videresend det til en ven.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom
Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger.