Er du ved at være klar til påske? Trænger du til lidt inspiration? Vi har som sædvanligt linet op til lidt forskelligt, så du er kommet til det rette sted 😉
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 3. * 31. marts, 2021

Er du ved at være klar til påske? Trænger du til lidt inspiration? Vi har som sædvanligt linet op til lidt forskellige københavner lækkerier, så du er kommet til det rette sted 😉

Vi kan næste ikke vente med at komme ud og spise noget andet end det, vi selv formår at sætte sammen hjemme i køkkenet. Det er lige på trapperne. Det ved vi, og det jubler vi over i vores stille sind. Imens vi glæder os, skal vi ud og bruge de muligheder, der er i byen nu og her.

Det udendørs forsamlingsforbud er som bekendt hævet til 10 personer. Hvis vejret bliver godt, skriger det på påskepicnic i det fri med venner eller familie.

Det og et par andre gode tips, kigger vi på i denne udgave af Copenhagen Unfolded.

  • Udendørs påskefrokost
  • Drikker du snaps? - Copenhagen Distillery 
  • Fang din by - DAC
  • Håb og Corona - Udstilling på SMK
  • En tur i dæmonen - Tivoli er åbent

👍

Solen skinner forhåbentligt, du har samlet 10 (maks) venner og/eller familiemedlemmer. Nu er det ud i det blå. Måske har påskeharen efterladt et eller andet. Måske er det bare fedt at opleve byen med sine nærmeste. Det er i hvert fald bare med at komme afsted.

Solbriller? ✔ Godt humør? ✔ Appetit på sild, snaps og æg? ✔

UDENDØRS PÅSKEFROKOST

Vi læææænges efter at være sammen med mennesker, grine, græde, skåle. Dele vores liv med andre.

Derfor skal vi skal ud og spise påskefrokost under åben himmel. Her er et par hurtige tips til gode steder og leverandører af en lækker påskefrokost a la takeaway. 

Sydhavnstippen

Har du nogensinde spist frokost og kigget en alpaka i øjnene samtidig? Ikke? Så skal du til Sydhavnstippen, som er et natur- og kulturområde i Sydhavnen. Masser af skøn natur, fugleliv og alt muligt andet lækkert udendørshalløj.

Foto: Simon Bang

Kombiner evt. med takeaway fra Restaurant Vandvid. Restauranten ligger på en husbåd, hvor de dyrker deres egne krydderurter på deres flydende grønne haveflåde. De har nemlig fokus på bæredygtighed, lokale råvarer og smagsoplevelser fra øverste hylde. Tjek op på takeaway menuen her. Den skifter jævnligt alt efter hvilke råvarer, der er tilgængelige.

Østre Anlæg

Kør den helt klassisk hjem med en tur i Østre Anlæg, udsigt til SMK og smørrebrød fra Aamanns. Smørstegte rødspættefileter, et stykke med hønsesalat og en kold øl. Herfra bliver det et kæmpe stort: Ja, tak!

Du kan gå efter deres påskemenu der består af 7 retter, eller du kan håndplukke dine smørrebrødsfavoritter. Husk at bestille i forvejen.

Københavns Havn

Eller hvad med at stikke til søs? En tur med GoBoat i Københavns Havn er altid et hit. I kan være 8 personer ombord og hvorfor ikke gå all in med en fire retters påske takeaway menu fra Almanak?

Foto: Daniel Rasmussen

Foto: Daniel Rasmussen / Colombus Leth

Det er altid fedt at se byen fra vandet. Med god mad og en tur rundt i Christianshavns kanal bliver det altså ikke meget mere hyggeligt. Husk solcreme 😎

Selvfølgelig kan du kombinere og mixe og matche, men vi synes selv, at det er tre rigtig gode bud. Har du selv noget i ærmet, eller kommer på en vildt god idé, hører vi meget gerne fra jer.

DRIKKER DU SNAPS? - COPENHAGEN DISTILLERY

Det oplagte snapsevalg til det københavnske påskebord, må siges at være en akvavit fra det lokale mikro-destilleri, Copenhagen Distillery. Deres fire forskellige varianter kan du blandt andet finde hos Sprit & Co på Frederiksberg og Kihoskh på Vesterbro. Find din nærmeste forhandler.

Siden 2014 da destilleriet første begyndte at velsigne verden med deres dråber har konceptet udvikler sig. Når restriktionerne letter, kan vi se frem til både koncerter, whiskeysmagninger og gastronomiske events fra deres hånd. Vi lover at holde godt øje med de indbydende lokaler ved Kløvermarken.

Vi mødtes med CEO og co-founder, Henrik Brinks, til en snak om Copenhagen Distillery og påsken anno 2021.

Foto: Mellanie Gandø

Hvorfor åbnede du et destilleri herude på Amager?
Det er en drengedrøm, der går tilbage til 2001, da jeg første gang havde fornøjelsen af at komme til Skotland og se mit et destilleri. Det var en fantastisk verden, der åbnede sig. Efter endnu en tur i 2013, sagde jeg til mig selv, at det var nu eller aldrig. Destilleriet skulle selvfølgelig ligge i København, fordi det er her, jeg bor, og på det tidspunkt var der ingen destillerier i nærheden. Da vi ved en tilfældighed opdagede at copenhagendistillery.com var ledigt, gav navnet sig selv, og så var vi i gang.
Hvad er Copenhagen Distillery for et sted?
Vi er en smeltedigel af kultur, gastronomi og frem for alt spiritus, som er det vi på en skæv måde prøver at forene til en ny helhed, som kan bibringe Københavnerne og København noget helt nyt og anderledes. Skal det kun beskrives med et ord, så er det bare hyggeligt. Alle synes, at her er rart at være. Alle bliver glade og opløftede af at være her, og det er fordi vi er autentiske. Vi er dem vi er. Vi er ikke prætentiøse, vi prøver ikke at påtage os noget.
Nu er vi jo i København S, hvor destilleriet ligger. Hvad vil du anbefale, at man skal opleve her i nabolaget?
Vi har CopenHill, som jeg synes er fantastisk tænkt af BIG at konvertere en forbrændingsanstalt til en skibakke, et udsigtspunkt og et mødested. Så har vi Amager Strand og Christiania, som begge ligger tæt på destilleriet. Og så synes jeg, at Holmen har sine egne små skæve vinkler, som er værd at undersøge. Til sidst må jeg nævne Amager Fælled, som er et unikt naturområde, der ligger lige rundt om hjørnet. Det er nogle af de steder, hvor jeg selv ynder at tage hen.
Hvad er ingredienserne, for dig, for en perfekt påskedag i København?
I de her tider skulle den starte med brunch derhjemme, og så vil jeg tage ud og gå en god lang tur og kigge ud over København fra CopenHill. Og så skulle man da være et skarn, hvis man ikke tog hjem til sig selv og lavede en god påskefrokost med noget takeaway fra Møntergade eller Selma - selvfølgelig akkompagneret af vores egen akvavit. Ellers ville jeg slappe af med familien og nyde at, der var fri, og at man ikke behøvede at tænke på corona, men bare kunne tænke på, hvor lang tid der går, før jeg skulle have det næste påskeæg.
Har du et hemmeligt sted, en lille københavnerperle, som du vil afsløre for vores læsere?
Søerne nede i bunden ved Kalvebod Fælled, hvor man kan stå og være fuldstændig sig selv. Der er nogle få fuglekikker skure - meget undseelige - men når man går derind og bare kigger ud over søerne og ser fuglelivet, så er man straks et helt andet sted, end hvor man ellers befinder sig i byens trummerum. Det at stå og se havørnen lande i søen og så kunne se Københavns skyline, som jo efterhånden er der, i baggrunden, det er ret vildt.

FANG DIN BY - DAC

Hvad siger du til at komme ud og opleve byen med et kamera over skulderen (eller en telefon i lommen)?

Dansk Arkitektur Center afholder i øjeblikket en fotokonkurrence, som er åben for alle. Der er bare noget ved at opleve byen gennem et kamera, som er interessant. Det ændrer ens syn, på en eller anden måde.

Foto: Daniel Rasmussen

Temaet for konkurrencen er En by for alle og beskrives således:

Vi er fælles om vores byer – men er der plads til alle? Inviterer din bys arkitektur til at alle borgere kan bruge byens rum? Er der muligheder for alle at udfolde sig uanset køn, alder, etnicitet, handicap?

Læs mere om konkurrencen.

HÅB OG CORONA - UDSTILLING PÅ SMK

Statens Museum for Kunst er midlertidigt lukket for gæster. Men i påsken bliver det muligt at få en særlig oplevelse gennem vinduerne på SMK, når hundredevis af børnetegninger om corona og håb projiceres op på silkebannere på museets store glaspartier. Tegningerne kan ses i aftenmørket, hvor store dele af bygningen lyses op.

Tegningerne viser børns mange forskellige tanker i en coronatid – fra en helt, der bekæmper coronavirus, over ældre, der står alene, til et stearinlys, hvor et håb for alverdens børn tegnes i røgen fra lyset. 

Foto: Ma Ruichen, 7 år, Kina

Udstillingen er åben fra 26. marts til 5. april og kan ses fra kl. 19 til midnat.

Og når du alligevel er i området omkring SMK, så tilbyder de også en anden udendørs udstilling. Berørt hedder den.

Foto: Frida Gregersen

Tre værker af henholdsvis Kasper Bonnén, Sonja Lillebæk Christensen og Benedikte Bjerre, belyser og minder os om hvordan vi er blevet berørt af Corona pandemien. 

Den udstilling kan ses døgnet rundt frem til 2. maj i år.

EN TUR I DÆMONEN - TIVOLI ER ÅBENT

Og så må vi altså bare notere os, at Tivoli holder påske fra 27. marts til 5. april. Det er selvfølgelig efter alle forskrifter og restriktioner. Det kan man læse mere om på tivoli.dk.

Vær især opmærksom på, at der skal reserveres tid og man skal have en negativ Coronatest med sig. Det ville være for surt at gå forgæves.

Der er sørget for god stemning, 20.000 påskeliljer, oppyntning på klassisk Tivoli manér med malede æg og påskelam.

Foto: Mellanie Gandø

En tur i den gamle have, en candy floss og en fadøl kan noget! Snup en tur i Dæmonen og oplev for et kort øjeblik hvordan det var engang, og hvordan det forhåbentligt snart er igen. Det er der ingen grund til at snyde sig selv for.

OVER AND OUT

Hmm.... Forår! Er der noget bedre? Aftnerne bliver lysere og lysere og det bliver det forhåbentlig også i forhold til... Ja, du ved nok.

Vi ønsker os alle sammen et København fuld af liv, så lad os komme ud og bidrage til den gode stemning og benytte os af de muligheder der er. 

Nyd påsken alle sammen. Vi håber, at det bliver en overordentlig god en af slagsen. 

Vi tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København.

Kasper, Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Asger Støttrup Jensen, Annika Løbnitz Skjoldborg og Ditte Marie Snedker.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom
Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger