Så skete det! Københavns restauranter er åbne på ny, og dørene til kulturstedernes mange nye og spændende udstillinger er endelig også blevet åbnet.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 5. * 28. april, 2021

Så skete det! Københavns restauranter er åbne på ny, og dørene til kulturstedernes mange nye og spændende udstillinger er endelig også blevet åbnet.

Og det er lige netop det, vi skal hylde i denne udgave af Copenhagen Unfolded. Med tre velsmagende og øjenåbnende oplevelsessammenhænge og et klasseinterview med denne uges københavner, guider vi dig gennem byen.

  • Frihedsmuseet møder Lumskebugten
  • Nye kunstnere, nyt gastronomisk koncept
  • Dinosaurernes konge og fast food a la René Redzepi
  • Manden med den gode smag

Spænd sikkerhedsselen. Det bliver både lærerigt og lækkert. Kultur og gastronomi, det er noget vi kan li'.

FRIHEDSMUSEET MØDER LUMSKEBUGTEN

Frihedsmuseet kan du gå under jorden i besættelsestidens skyggefulde gader. Her møder du fem historiske personer, der alle har valgt side, og alle må tage konsekvenserne. Følg med i deres farefulde og usikre liv. Dyk ned i sabotageaktioner, fremstil illegale blade, knæk koder og aflyt telefonsamtaler. 

Et besøg på Frihedsmuseet er din chance for at opleve hvordan danskere måtte vælge, om de ville gå til modstand, samarbejde med tyskerne – eller forsøge at fortsætte deres hverdag som normalt.

Selvom museet har stået klar i et års tid, er det ikke mange måneder, de har kunne holde åbent, og således vil vi næsten stadig klassificere oplevelsen som en nyhed. 

Foto: Mellanie Gandø

Mens Frihedsmuseet fokuserer på en enkelt krig, har Lumskebugten overlevet mange. Siden 1854 har den ikoniske restaurant prydet Esplanaden med dens tilstedeværelse, og med en lokation lige ved siden af Frihedsmuseet er her to oplagte fluer at slå med et smæk.

Den historiske restaurant i den mondæne ende af havnefronten danner både smukke rammer om smørrebrød i absolut topklasse, klassiske danske middagsretter – og så den fremsynede kok, Erwin Lauterbach, berømt og beundret for sine evner bl.a. med de bedste, lokale grøntsager, som han bragte ind i det danske gourmetkøkken, dengang det klassiske franske køkken fyldte alt på Københavns toprestauranter.

Fun fact: hvis du er med på bølgen og har set den nu Oscar-vindende film Druk, vil du måske genkende Lumskebugten fra slutningen af filmen.

NYE KUNSTNERE, NYT GASTRONOMISK KONCEPT

Kunsthal Charlottenborg vil du i disse dage blive mødt af udstillingen "Afgang 2021" - deres årligt tilbagevendende eksamensudstilling for dimittenderne fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler. Her ser vi én gang om året, hvad fremtidens danske kunstnere har at byde på.

I år er der 28 nyudklækkede kunstnere, der viser deres afgangsværker, og hvis du vælger at lægge vejen forbi, vil du blive mødt af alt fra en robotbar til et keramisk skelet til nedenstående værker af Peter Højbjerg. 

Foto: David Stjernholm

Det er ikke kun de nyudklækkede kunstnere, der nu skal stå deres test. Det skal et nyt gastronomisk koncept i København også. Seaside Toldboden er faktisk så nyt, at det endnu ikke er åbnet. Men frygt ej, fra den 6. maj åbner dørene, og konceptet får luft under vingerne, når syv erfarne stjernekokke formidler deres kogekunst gennem hver deres køkkenstation.  

Planen er, at de besøgende gennem en lang række af små retter skal kunne gå på opdagelse i alle køkkenerne. Således vil man tage det bedste fra street food og blande med fine dining. Yum.

Hvis du oven på nogle lange måneder i lockdown er i humør til nyt nyt nyt er anbefalingen af Afgang 2021 og Seaside Toldboden hermed givet videre. 

DINOSAURERNES KONGE OG FAST FOOD A LA RENE REDZEPI

Har du set en tyrannosaurus rex i virkeligheden? Hvis svaret er nej, skal du være glad for at Statens Naturhistoriske Museum har forlænget deres populære udstilling 'Dinosaurernes Konge', så den kører året ud.

Her kan du komme helt tæt på det frygtindgydende 12 meter lange T. rex skelet, også kendt som Tristan Otto. Faktisk er det første gang nogensinde, at en ægte tyrannosaurus rex kan ses på dansk jord. 

Foto: Mellanie Gandø

Mens T. rex er dinosaurernes konge, har det nordiske køkken en helt anden konge. René Redzepi. Manden der under den første lockdown fik stor succes med at omdanne verdenskendte noma til en voldsomt populær burgerrestaurant. Det nye fast food a la noma blev taget imod med så åbne arme, at der er kommet en permanent restaurant ud af det.

Hos POPL på Christianshavn kan du derfor nu sætte tænderne i en burger tilberedt af garvede noma folk. Selvom burgeren er midtpunktet af konceptet fast food, er der ikke mange hurtige løsninger at spotte i køkkenet hos POPL. Den vegetariske og veganske version af burgeren har taget flere måneder at udvikle, og det tager to dage at lave den vegetariske bøf. Hvis du er til den helt klassiske med kød, kan du forvente økologisk oksekød fra den jyske vestkyst.

MANDEN MED DEN GODE SMAG

I vores søgen efter denne uges københavner spottede vi Anders Forup siddende ved et cafebord i solen foran Dyrehaven. Anders driver til daglig guldsmedebiksen Handcraftedcph og møbelhandlen DANSK FORM fra hans kontor på Vesterbro.

Efter en lille afstikker til Hellerup indså han, at han ikke kunne undvære København, og Anders er nu tilbage i byen, hvor han har bosat sig i en villa på skønne Frederiksberg.

Der skulle ikke andet end en kort snak til, før det stod klart, at Anders' eminente smag ikke kun gælder smykker og klassisk dansk design men også hans måde at bruge byen på.

Foto: Handcraftedcph & Simon Bang

Hvis du skulle invitere din kone på en date, der bestod af noget kulturelt og et restaurantbesøg, hvor skulle I så hen?

Kulturmæssigt lige nu er jeg totalt i underskud, så jeg kunne tage alle steder hen! Jeg vil gerne ind og se afgangsudstillingen inde på Kunsthal Charlottenborg. Jeg synes altid, at der er fedt at få noget ny kunst ind. 

Kunsthal Charlottenborgs cafe Apollo er også noget af det smukkeste. Så kan man mene, at det er lidt for hipt, men selve rammerne og rummet er fuldstændigt fantastisk. Det er hvad man får, ved at åbne steder de historiske steder - man får simpelthen så meget i form af atmosfære. Så det ville nok være en kombination af de to.

Hvilke kulturinstitutioner står ellers øverst på din liste, efter de er åbnet op igen?

Normalt, når der ikke er Corona, er jeg på Louisiana flere gange om måneden. Så der skal jeg helt sikkert ud hurtigst muligt. Og så er der Rudolph Tegners Museum. Nu er det begyndt at blive populært, men for nogle år siden var der ikke nogen, der kendte det. Det er det mest fantastiske sted på hele Sjælland.

Hvilke restauranter vil du gerne besøge?

Der er så mange steder, som jeg vil prøve lige nu. Jeg vil hellere slå et slag for et af mine yndlingssteder. Jeg er meget, meget stor fan af Mêlée, som er et fransk sted der ligger i en sidegade til Gammel Kongevej på Frederiksberg. Det er et fantastisk sted. Generelt det med at gå ud og spise et sted, hvor der er gjort lidt ekstra ud af det, men hvor det ikke er for prætentiøst, det kan jeg rigtig godt lide. Man kan godt bare tage derned om onsdagen.

Hvad er ingredienserne, for dig, i en perfekt dag i København?

Jeg står rigtig tidligt op, og så tager jeg ned og finder en cafe, der åbner tidligt, hvor jeg kan hente en kaffe. Gerne med min datter og min kone. Og så tager vi på loppemarked fra morgenstunden af. Vi cykler altid rundt, så vi får byen med inden den vågner. Så tager vi hjem og vender, inden vi tager videre på cafe eller restaurant. Vi er meget, meget cafe- og restaurant drevne - måske især mig. Jo mere jeg kan komme på cafe og restaurant des bedre.

Har du et hemmeligt sted, en lille københavnerperle, som du vil afsløre for vores læsere?

Cafe Bådklubben på Christianshavn.

OVER AND OUT

Således blev vi mætte, klogere og tilfredse. 

Hvis du higer efter mere inspiration, til hvor du skal bruge dine hårdt opsparede penge, kan du udforske alle vores restaurant omtaler hos VisitCopenhagen lige her. Hvis du hellere vil kaste dem efter museumsbesøg, klikker du bare her.

Vi er tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København.

Annika, Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler og Annika Løbnitz Skjoldborg.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom
Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger