Der er ingen tvivl om, at en forårsdag i København kan tage sig ud på mange måder. I denne udgave af Copenhagen Unfolded kommer vi med et bud på en rigtig lækker en af slagsen, når vi zoomer ind på det område af byen hvor Østerbro møder København K.
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 6. * 12. maj, 2021

Foråret har været over os længe, men det er først nu, at det virkelig begynder at sparke røv. Det fejrer vi ved at tage dig i hånden og vende snuden mod en perfekt planlagt forårsdag i byen.

Der er vist ingen tvivl om, at en forårsdag i København kan tage sig ud på mange forskellige måder. I denne udgave af Copenhagen Unfolded kommer vi med et bud på en rigtig lækker en af slagsen, når vi zoomer ind på det område af byen hvor Østerbro møder København K. Som altid drysset med tips til gode smagsoplevelser. Vi skal udforske:

  • Dagens første måltid - Ø12
  • Træerne der springer ud - Østre Anlæg
  • Det kulturelle indslag - SMK
  • Frokosttid - Apotek 57
  • Et dyk ned i historien - Nyboder & Kastellet
  • Solnedgang og streetfood - Reffen

🤟🏻

Alt du skal gøre, er at sove til du vågner, tage det helt rigtige tøj på til den forårsdag du nu har valgt, gå ud af døren og sætte kursen mod Østerbro. 

DAGENS FØRSTE MÅLTID - Ø12

Et yderst kvalificeret bud på et sted at indtage dagens første måltid er Ø12 - en lille perle af en cafe på Østerbro. Her finder du god og smilende service, kaffe af den højeste kvalitet og et menukort, der gør det svært at vælge, hvad det præcist er, du skal sætte tænderne i. 

Alt efter hvad vejret dikterer, kan du nyde din mad i hyggelige omgivelser indendørs eller på de flettede franske cafestole udenfor. Sidstnævnte valg komplementeres af et hyggeligt udsyn til de evigt charmerende kartoffelrækkehuse. 

Foto: Mellanie Gandø

Det siges, at morgenmad er dagens vigtigste måltid, så her er der vist ingen grund til at gå ned på kvalitet. 

DEN DETALJEORIENTEREDE RESTAURATØR

Vi forlader ikke helt Ø12. Denne uges københavner er nemlig Kasper, som sammen med sin partner Enete er hjernen bag den yderst populære cafe. De er begge født og opvokset på Nørrebro, og har en stor forkærlighed for København. Parret synes, at der manglede et godt brunchsted i byen, som også havde helt styr på deres kaffe. Således blev Ø12 født.

Foto: Ø12 & Mellanie Gandø

Hvad kan man forvente af et besøg hos Ø12?

Det man får hos os, er en lokal, international oplevelse og en atmosfære der er hyggelig og intim. Vi har tænkt rigtig, rigtig meget over alle detaljerne. Ø12 er resultatet af 10 års noter, over hvad der skaber den perfekte cafeoplevelse. Så man kan forvente en kaffe, der virkelig er nørdet til bunds. Vi har sindssygt stort fokus på produktet, og vi tillader ikke, at vi ikke føler, at vores croque monsieur er den bedste i byen.

Hvad synes du, er den bedste ret på menukortet?

Nu har vi lige lanceret pandekager, og det er absurd så mange opskrifter vi har testet, for at få dem helt rigtige. Den eksploderer ret meget lige nu, men det er jo ikke altid, man lige har lyst til pandekager. Alle retterne er mine små børn, og det er meget en humørting, men hvis jeg skulle forkæle mig selv, skulle jeg have en croque monsieur. Den er sindssygt lækker. For mig er det den ultimative forkælelse.

Nu er vi jo lige på kanten af Østerbro og København K, hvor jeres cafe ligger. Hvad vil du anbefale, at man skal opleve her i nabolaget?

Vores nabo restauranter Aamanns Etablissement og Sticks’n’Sushi gør det rigtig godt. Det er to meget tight koncepter, som bare leverer solid, god mad. Kulturelt er SMK et sindssygt fedt sted. Og så kan de noget, de kartoffelrækker. Det er lidt nogle dukkehuse, men det er så idyllisk at gå ned ad de gader. Enormt stille og fredeligt og børn der leger på gaden.

Hvad er ingredienserne, for dig  i en perfekt forårsdag i København? 

Jeg ville stå op inden solopgang og løbe en tur i Fælledparken. Bagefter ville jeg cykle ud til Kalvebod Bølge med min kæreste og tage en svømmetur - stadig inden byen er vågnet, hvor man har det for sig selv. Så ville jeg tage på Darcy's Kaffe og spise morgenmad og drikke en flat white. De er virkelig dygtige, og alt er gennemført, hyggeligt og lækkert. Så ville jeg gå en tur gennem Assistens Kirkegård, som emmer af historie og idyl, og gå en tur op ad utroligt hyggelige Jægersborggade. Til frokost ville jeg smutte på Sanders Hotels tagterrasse, som er et æstetisk mesterværk uden sidestykke. Til aftensmad ville jeg tage på 20a i Ravnsborggade, som er så bundsolidt, lækkert og enkelt. De kan et eller andet med vin til en overkommelig pris, og de ved altid hvad jeg vil have, før jeg selv ved det.

Har du et hemmeligt sted, en lille københavnerperle, som du vil afsløre for vores læsere?

Kalvebod Bølge. Der er en speciel stemning derude, især i de kolde måneder, som vi stadig er i nu, hvor alle er sindssygt glade. Folk hilser på hinanden. Der er sådan en spænding i luften over at skulle ned i det kolde vand, og der er ikke nogen sauna til at redde en. Det er virkelig et velfungerende sted.

TRÆERNE SPRINGER UD - ØSTRE ANLÆG

Vi bliver i området. Lige bag ved Ø12 finder du nemlig indgangen til Østre Anlæg. Her kan du trække dig tilbage fra lyden af byen, og i stedet give dig hen til fuglekvidder og den forårsgrønne park, der bliver mere og mere frodig, for hver dag der går. 

Østre Anlæg er den tredje af voldparkerne, og den ser stort set ud, som den gjorde, da den blev anlagt tilbage i 1871. Her er herlige grusstier, hvorfra man kan nyde synet af blomster og bede og de travle ænder på søerne. Ej at forglemme bladene der springer ud på ny.  

Foto: Mellanie Gandø

I Østre Anlæg finder du både Den Hirschsprungske Samling, som byder på dansk kunst fra det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede, og Statens Museum for Kunst. Et oplagt valg som dagens næste stop. 

DET KULTURELLE INDSLAG - SMK

SMK er hele Danmarks kunstmuseum. Den gudesmukke bygning rummer på imponerende vis mere end 700 års kunst og kunsthistorie. Og efter flere måneder med lukkede døre, er de endelig klar til at byde dig velkommen igen.

På den anden side af svingdøren venter storslåede mesterværker side om side med samtidsværker, der udfordrer og udforsker.

Foto: Mellanie Gandøe

Udover de faste indslag er SMK også aktuel med en række udstillinger. Du kan blandt andet opleve en udstilling med to mastodonter inden for moderne billedkunst - Ernst Ludwig Kirchner og Emil Nolde. Læs mere her

FROKOSTTID - APOTEK 57

Efter en rask gåtur og et inspirerende kulturelt indslag, er det vist ved at være tid til dagens andet måltid. Igen skal vi kun bevæge os nogle få hundrede meter.

Hvis du kan lide godt design, god mad og hyggelig lokal stemning, er Apotek 57 et godt valg til dagens frokost. Bag skranken står ejeren Chiara klar til en hyggelig snak.

Foto: Daniel Rasmussen

Hvis det ikke var argument nok for at tage afsted, skal du vide at cafeen ligger integreret i en af Københavns mest stilfulde forretninger, nemlig designbutikken Frama. Brandets minimalistiske og enkle designs står i en skarp kontrast til det historiske St. Pauls Apotek, som huser butikken. Så gennemført. Så meget et besøg værd.

ET DYK NED I HISTORIEN - NYBODER & KASTELLET

Fra et historisk sted, til et andet. Apotek 57 og Frama ligger lige ved Nyboder - et af Københavns mest særprægede kvarterer, som altid er et besøg værd.

Det var Christian IV, der tog initiativ til at bygge de unikke rækkehuse, hvor flådens folk skulle bo. Bydelen fik særstatus med egne skoler, hospital og politi. Til gengæld var der tvungen tjenestetid på 16-20 år, og nul valgfrihed for familiernes sønner, der efter konfirmationen blev sendt til Holmen for at blive matroser, håndværkere eller artillerister. En sand lille tidslomme at gå tur i.

Læg i øvrigt mærke til de sjove gadenavne som Hjertensfrydgade og Timiansgade, Krokodillegade, Delfingade og Tigergade.

Foto: Daniel Rasmussen & Martin Heiberg

Hvis du er frisk på mere historie og skønhed, finder du Kastellet lige rundt om hjørnet. Kastellet blev anlagt i 1626 af Kong Christian 4., og er i dag et af Europas bedst bevarede fem-bastionære fæstningsanlæg. Derudover er det også et perfekt udflugtsmål for en god spadseretur.

SOLNEDGANG OG STREETFOOD - REFFEN

Efter at have vandret nogle af byens fineste levn tyndt, er det vist ved at være tid til en forfriskning. Fra de brostensbelagte stræder venter der sig på den anden side af havnen en kontrastfyldt virkelighed. På 5 minutter kan havnebus 992 fragte dig fra Nordre Toldbod til Refshaleøen, hvor dagens sidste stop venter.

Turen går nemlig til Reffen, hvor du finder endeløse gode vibes, udsigt udover havnen og nordens største samling af streetfood. Blandt de 41 madboder og barer er alle i selskabet vist garanteret at finde noget de kan lide, hvad end det er det ungarske, filippinske eller amerikanske køkken der får deres smagsløg til at danse. 

Foto: Simon Bang

Et godt bud på dagens sidste gøremål er at gribe ud efter en kold cocktail, trække en lounge stol hen til vandkanten, og slå numsen i sædet for at nyde solnedgangen nedover byens tage på den anden side af havnen. Værsgo'. 

OVER AND OUT

Så kom vi så langt og sikke en dag, det har været. Vi håber, at du udnytter genåbningen til at kaste din kærlighed (og dine penge) efter alle de hårdt trængte erhvervsdrivende rundt omkring i landet. Det skal i hvert fald ikke være manglen på inspiration, der holder dig tilbage. 

Vi er tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København.

Annika, Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler og Annika Løbnitz Skjoldborg.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom
Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger