I dag skal vi have taget børnene i hånden og have dem med i København. Det bliver sjovt og hyggeligt. Vi skal rundt og kigge på forskellige ting, som er til lidt forskellige aldersgrupper,.
 ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 7. * 26. maj, 2021

København er også børnenes by og det skal vi kigge lidt mere på i denne udgave af Copenhagen Unfolded.

I dag skal vi have taget børnene i hånden og have dem med i København. Det bliver sjovt og hyggeligt. Vi skal rundt og kigge på forskellige ting, som er til lidt forskellige aldersgrupper, men har du ikke et barn, som du kan hive med, er der også ting, som man ikke nødvendigvis behøver at have børn med til.

  • Troldejagten er sat ind
  • Yay, vi skal på legeplads
  • Leg og lær - Experimentarium
  • En fodbolddreng fra Kbh V - Mød en Københavner
  • Byens bedste pizzaer

🎈🎠⚽

Tag dit barn, barnebarn eller niece i hånden og kom med på opdagelse og se København i børnehøjde.

TROLDEJAGTEN ER SAT IND

I naturområderne rundt om København ligger en række glemte kæmper og venter på at blive fundet. Nogle er lettere at finde end andre, men fælles for dem alle er, at de danner rammen for lige dele skattejagt og skovtur/udforskning.

Foto: Daniel Rasmussen

Hver af kæmperne er lavet, så de er en del af de i forvejen naturlige omgivelser. Én gemmer sig under en bro, en anden nyder udsigten fra en bakketop osv. Du kan læse meget mere om hvor og hvordan du finder kæmperne her.

Det er kunstneren Thomas Dambo, der står bag de glemte kæmper. 

👹

YAY, VI SKAL PÅ LEGEPLADS!

Skal vi holde det lidt mere inde for bymurene, er der jo altid legepladserne. Og der er altså nogle fede i blandt. Så tænker du: "Jeg gider ikke, at stå og kukkelure på en legeplads!". Men det behøver du da heller ikke. Hvor lang tid siden er det, at du er suset ned ad en rutsjebane? Det behøver man da ikke at snyde sig selv for. 

I øvrigt, er der mange steder hvor der er en kaffevogn eller en café inden for en overkommelig rækkevidde. Og har man allerede været afsted i et par timer, så er det måske slet ikke så tosset at sidde på en bænk i solen med en latte og se på at ungerne fyrer den af. 

Foto: Ty Stange

Men hvor skal man tage hen for at finde de bedste legepladser? Vi har en guide til 10 gode bud på nogle af de bedste og sjoveste her.

LEG OG LÆR - EXPERIMENTARIUM

Hvorfor ikke kombinere videnskab og leg. Der er nok ikke noget bedre sted at besøge end Experimentarium i Nordhavn, hvis man vil have det bedste fra de to verdner. 

Der er et væld af oplevelser at kaste sig over. Prøv for eksempel Den Interaktive Biograf, hvor du selv spiller en rolle i filmen. Eller leg med "Havnen", som er en gigantisk kuglebane, hvor man får et blik ind i global verdenshandel, skibstrafik og olieudvinding. Og nej, det er ikke kedeligt. Det er total i børnehøjde 😉

Foto: Mellanie Gandøe

Og der er meget, meget mere at kaste sig over.

Som med så mange andre ting i disse tider, skal du huske at bestille tid og møde op med en negativ Coronatest og ID. 

EN FODBOLDDRENG FRA KBH V

Denne udgaves københavner skal naturligvis være et barn. Vi har været så heldige at få en snak med Vincent på 10 år, som til daglig slår sine folder i Københavns Vesterbrokvarter. 

Foto: Kasper Syhler

Du bor jo på Vesterbro. Hvad er det bedste ved det? Er der noget særligt, som man skal opleve her?

Når det er godt vejr, så kan jeg godt lide at tage over og bade i Bavnehøj friluftsbad. Det ligger lige ved siden af min fodboldklub Vestia, så jeg glæder mig til, at man kan gå hen og tage en dukkert efter træning.

Har du et særligt sted i København, en hemmelig perle, som du vil afsløre for dem, der læser med her?

Den røde bane på Sdr. Boulevard er fed. Der mødes jeg tit med nogle og spiller fodbold. Der er også nogle andre boldbure på Sdr. Boulevard, hvor man kan spille basket og sådan nogle ting. Og hvis man lige kan få lidt penge med til at købe en sodavand i kiosken til bagefter, er det megafedt.

Hvad ville være en perfekt dag for dig i København?

Man skulle starte med at spise brunch et eller andet sted og så gå i tivoli og prøve nogle af de vildeste forlystelser. Det Gyldne Tårn er den sygeste. Bagefter ville jeg spise pizza fra Dilis (Ny Carlsberg Vej, Kbh V), som laver de bedste pizzaer, synes jeg. Hvis der er kamp i Parken, ville jeg tage derind og se FCK eller landsholdet spille.

Har du en restaurant eller café, som du virkelig godt kan lide?

Det er helt klart Kebabistan på Istedgade. Man skal bestille en Durum med Shawarma og pommes frites. Der skal godt med chili, men ingen tomater i. Jeg går der ned med min far en gang imellem, når vi skal have vores fråder på.

BYENS BEDSTE PIZZAER

En helt personlig erfaring er, at når det kommer til børn og mad går man sjældent galt i byen, hvis den står på pizza. Og København byder på nogle vanvittig lækre pizzasteder. 

Foto: Chris Tonnesen

Er du af samme opfattelse så kig med her, for vi har samlet en guide til nogle af de bedste pizzaer i byen. Igen er der noget for både børn og voksne at hente her. Om du er til hvide pizzaer med helt fine sprøde bunde hos Forno a Legna eller mere rustikke, måske endda fantasifulde pizzaer hos Gorm's i Magstræde. 

Desuden serveres der andre italienske retter, hos flere af de nævnte steder i guiden. What's not to like!?

Vincents favorit, Dilis, er ikke med på listen, men det skal vi da overveje om den ikke bør komme i en fart.

OVER AND OUT

Et lille udpluk i de mange aktiviteter og oplevelser, som man kan kaste sig over, hvis man skal begive sig gennem København med et barn i hånden. 

Og skulle man lige nævne, at det altså er super nemt, at komme det meste af byen rundt med Metroen, og at det i sig selv kan være lidt af en attraktion at få lov til at sidde forrest, når man suser afsted under København.

Vi håber, at I får en god tur, og fortæl os gerne på redaktion@woco.dk om jeres oplevelser.

Vi er tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København.

Kasper, Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Annika Løbnitz Skjoldborg og Kasper Syhler.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom
Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger