EM i fodbold er lige om hjørnet! Derfor kigger vi i denne udgave af Copenhagen Unfolded blandt andet nærmere på, hvor i København du finder den bedste fodboldfest ⚽
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 8. * 9. juni, 2021

EM er lige om hjørnet! Derfor kigger vi i denne udgave af Copenhagen Unfolded blandt andet nærmere på, hvor i København du finder den bedste fodboldfest ⚽

For første gang i Europamesterskabets historie er København medarrangør og værtsby for euforisk fodboldstemning og nervepirrende opgør om EM-guldet.  

  • Startfløjt – oplev stemningen på storskærm
  • Mød en Københavner - Ulrich Ammundsen
  • Genoplev historien - EM-udstilling på rådhuset
  • Sol, strand og sand - Amager Strandpark
  • Halvleg - Alice Cream & Coffee

🍻

Der bliver rig mulighed for at opleve nogle gode fodbold vibes i de københavnske sommeromgivelser og du skal naturligvis med!

Så på med klaphatten og lad os se at komme igang!

STARTFLØJTEN HAR LYDT

Fra den 11. juni bliver Ofelia Plads omdannet til ”Football Village” og byder blandt andet på storskærmsvisninger af kampene, kolde forfriskninger i solen, samt lækker streetfood. Alt det kan du nyde i omgivelser af street-aktiviteter, fodboldbaner og optrædener.

Hop i fodboldtrøjen, på med solbrillerne og tag din bedste ven, din mor eller din nabo under armen og nyd kampen i de charmerende omgivelser, med udsigt over Københavns kanaler. Kapaciteten er fastlagt til 3000 mennesker ad gangen og 500-1000 under storskærmsvisninger.

Illustration:  Andreas Normann @fridajohs_studio 

På Kvægtorvet ved Øksnehallen i Kødbyen inviteres der også til fodboldbrag og kulinariske oplevelser, når Danmarks største udendørs sportsbar åbner med plads til 1200 mennesker. For de fodboldinteresserede tilbyder Øksnehallen også storskærmsvisninger inden kampene, hvor man kan juble med til de danske kampe.

Ulrich Ammundsen

I denne uges 'Mød En Københavner' har vi taget en snak med Ulrich Ammundsen, som til dagligt brillerer som Host City Manager hos EURO 2020, der er arrangør af Football Village og Fan Village. Selvom dørene først bliver slået op den 11. juni, tog vi forskud på glæderne og spurgte ind til, hvad det har at byde på, når det rigtigt går løs.

Foto: UEFA EURO 2020

Hvad kan folk forvente af et besøg i Football Village eller Fan Village?
Et af verdens største sportsevents med et lokalt udtryk. Vi har kombineret et meget varieret og mangfoldigt program med storskærmvisning, så det ikke bliver en klassisk fanzone, men i stedet et omfattende kultur og idrætsprogram, som viser København frem fra sin bedste side. Vi tilbyder bl.a. børneballet i Football Village, danseworkshops og en badezone for at fortælle historien om Københavns rene badevand. Vi har forsøgt at ramme københavnerne, men også turister og andre besøgende. Derfor har det været vigtigt for os at give eventet kulør og vise byen frem.

Hvad kan man forvente af at ramme området ved Ofelia Plads og Øksnehallen?

En oplevelse af at være fælles i de her tider, og som særligt kan opleves under storskærmvisningerne under kampene. Er man bare en lille smule fodboldinteresseret, så skal man være med i det! Det handler om at være en del af publikum, og mærke det fællesskab, som kommer af stemningen og miljøet.

Hvis du skulle sætte en god dag af i København, hvordan ville den så se ud? 

Jeg ville lægge vejen forbi Københavns Rådhus og se udstillingen, som fejrer 60-års jubilæet for EM. Udstillingen er interessant, fordi den har et afsnit om fodboldhistorien i København, hvor man bl.a. kan se Schmeichels handsker fra ’92, trøjer fra diverse finaler og generelt opleve vores helt eminente fodboldhistorie. Så ville jeg bevæge mig ned til silent disco med fodboldsange på Nytorv, som er en del af byens pop-up events, der festliggør, at nu er der EURO 2020. Og så ville jeg bevæge mig videre til Ofelia Plads eller Øksnehallen inden jeg skal ind og se kamp. Dagen bliver selvfølgelig meget EURO-agtig, men det er også det, som mit hjerte er fuld af i øjeblikket.

Har du et hemmeligt sted, en lille københavnerperle, som du vil afsløre for vores læsere?

Bellevue Strand – der kommer jeg meget og bader på alle tider af året. I tidernes morgen var det meget overrendt, fordi det var et af de få steder, man kunne bade i København. Men i dag er der ikke så mange mennesker mere, fordi der er så mange steder at bade. Der er selvfølgelig stadig fyldt med mennesker på de travle sommerdage, men lige for tiden er der ikke så mange. Og så er både storbyen, skoven og Dyrehaven i nærheden – så det er bare noget helt specielt.

Hvem tror du bliver Europa Mestre?

Jeg tror, at Tyskland vinder. Jeg har boet i Tyskland i mange år og er glad for tysk fodbold. Men det kunne være sjovt hvis Danmark vandt over Tyskland i finalen!

”…OG DET VAR DAAANMARK”

Som Ulrich også nævnte, har Københavns Rådhus i anledning af, at Europamesterskabet i fodbold fylder rundt (60 år), slået dørene op for en unik udstilling om EMs historie. Nu tænker du måske søvnige stunder i støvede lokaler, men frygt ej! 

Udover at du for eksempel kan genopleve Danmarks søde sejr over tyskerne i ’92, så byder udstillingen også på flere interaktive oplevelser for hele familien.

Der er blandt andet mulighed for at få taget digitale selfies med landsholdet, gå på skattejagt rundt i udstillingen eller, i weekenderne blive malet i ansigtet som en ægte fodboldfan. Udstillingen er gratis for alle, bare husk at medbringe coronapas.

SOL, STRAND OG SAND

Har du brug for en lille pause fra tribunen eller vil du bare hellere skyde sommeren i gang med en dukkert på stranden?

Det er endelig blevet badevejr og på Amager Strandpark kan du grille dig i solen og bagefter hoppe en tur i vandet. Der er badelaguner for store og små, så der er ingen grund til at blive hjemme!

Foto: Daniel Rasmussen/Simon Bang

Hvis du er en større vandhund end de fleste og har brug for en mere aktivitets spændt strandtur, så har strandparken også mere at byde på. Du kan nemlig lære at windsurfe i trygge rammer hos Copenhagen Surf School.

Og kan du bare ikke få nok fodbold, men stadig længes efter en kold dukkert, så frygt ej! DBU, Kultur S og Copenhagen Beach Soccer Club har nemlig slået hovederne sammen og organiseret et strandfodbold event på Amager, lørdag den 19. juni.

HALVLEG - ALICE ICE CREAM & COFFEE

Uanset om vi har skrålet os hæse under storskærmen,  fået sved på panden under diverse fodbold-strabadser eller bare hænger ud i varmen, så er det altid godt at få en time out med lidt selvforkælelse. Og i sommervarmen betyder det selvfølgelig is!

Hos Alice Ice Cream & Coffee på Markmandsgade, kan du få is, hvor de nøje udvalgte ingredienser sætter smagsoplevelsen i fokus. De rene smagsnuancer er lavet med økologi i tankerne, og du kan endda få isen serveret i deres sprøde, hjemmelavede vaffel.

Foto: Daniel Rasmussen

Se i øvrigt andre gode bud på, hvor du går hen og spiser en god is: Her får du de bedste is i København.

Is, is, is i lange baner... Men helt ærligt, nu er det endelig sommer, du har snart ferie og derfor må du godt 😉

OVER AND OUT

Det var alt for denne gang!

Vi håber, at du nyder sommeren, EURO 2020, is og mad og vand og sol og alt det der. Nu er solen i hvert fald fremme og det gælder bare om at drikke grådigt af det bæger. 

Vi ses under storskærmen når Danmark vinder 😉

Vi tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København.

Anders & Gry, Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Anders Nørland, Asger Støttrup Jensen, Frederik Ibsing og Gry Jefsen.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom
Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger