Brug sommeren på Københavns fedeste action aktiviteter og få dig én på opleveren!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 10. * 7. juli, 2021

Sommeren er over os og vi skal ikke bare ligge og dase i solen. Vi skal nemlig på action-spækket eventyr i København, så du kan få én på opleveren!🤸‍♀️

Vejret er dejligt og du har fri. Du har elsket at besøge alle de spændende og kulturelle museer, været på samtlige af Københavns lækre cafeer, haft den ene kulinariske oplevelse efter den anden og du har efterhånden fået svømmehud mellem tæerne af at opholde dig i byens forfriskende kanaler. Så hvad skal du få tiden til at gå med i sommerferien? 🤔

Vi tænker, at du vist trænger til ordentligt skud adrenalin, der får blodet til at pumpe i årerne! Vi har derfor været på jagt efter Københavns fedeste action aktiviteter, så du er garanteret en sommer spækket med minderige oplevelser. 😎

  • Ekstremsport på urbant fjeld
  • Wakeboarding - CPH Cable Park 
  • Siesta på havneknejpen - La Banchina 
  • Oplev surf-livet - Amager Strand
  • Mød en Københavner
  • MTB-Slopestyle udover havnen - BLOX

🤙

Pak rygsækken, kridt skoene og lad os så komme afsted!

Slalomløb på Amager bjergtop

Vi begynder med et smut forbi Bjarke Ingels arkitektoniske pragteksemplar, CopenhillRefshaleøen. Det futuristiske bjerg har med sin højde på 85 meter og sin beliggenhed nær Øresund en udsigt, der siger sparto til de fleste steder. 

Det urbane fjeld byder med skisport og klatring på mere end blot vandreture og udsigtspunkter. Endelig har du mulighed for at udleve dit alter ego som skibums uden at forlade København. Hop i skistøvlerne, på med brædderne og pas så på ikke at blamere dig på tallerkenliften eller når du suser ned ad pisten i bedste slalomstil. 🏂

Foto: Daniel Rasmussen

Du kan også kaste dig ud i en heftig omgang klatring og bestige Nordeuropas højeste klatrevæg. Hvad enten du er garvet isklatrer eller følelseskold adrenalinsjunkie, så tør vi godt garantere både frihedsfølelse og kuldegys undervejs! Som ethvert skisportssted lægger Copenhill naturligvis også hus til afterski, schlagerhits og kolde øl, når du trænger til en pause. 🍻

Wakeboarding med udsigt over Øresund

Vi bliver på Refshaleøen, da næste stop blot befinder sig et par minutters gang væk. Copenhagen Cable Park er oplagt både til børn og voksne, der elsker fart og vandsport. Her kan du nemlig prøve kræfter med den spændingsrige vandsport, wakeboarding. Det går ud på, at du får et bræt spændt på fødderne og bliver trukket af parkens kabelsystem, så du glider henover vandoverfladen. 🏄‍♀️

Med to forskellige baner, en stor og en lille, halfpipes, samt forskellige hastigheder, er der rig mulighed for at prøve kræfter med wakeboarding på alle niveauer. 

Følelsen du får, når du suser hen over vandet, er uforglemmelig og giver nøjagtigt det kick, du har længtes efter at mærke. Alt udstyr kan lejes på stedet og priserne inkl. udstyr starter fra 325 kroner. 

Foto: CCP

Frokostpause med havneudsigt 

Du må være sulten efter alle de vilde oplevelser! Det er heldigvis tid til en velfortjent pause. Et oplagt sted at slå sig ned her i sommervarmen, er naturligvis den hyggelige havneknejpe La Banchina. Efter at have set højde- eller vandskrækken i øjnene er der ikke noget bedre end et simpelt og velsmagende måltid, overvejende bestående af danske råvarer. 🦞

Om det er til morgenmad eller frokost, så holdes menuen simpel, lækker og frisk. Start for eksempel ud med en skive ristet brød med grillet dansk hummer og salat, og beløn så dig selv med en lækker skål tomatsuppe lavet på danske tomater med røget creme fraiche. Hvis du skal have lidt at dulme nerverne på, så er en iskold Aperol Spritz med udsigt over Københavns kanal heller aldrig en dårlig idé. 😉

Foto: Simon Bang

Oplev surf-livet på Amager strandpark

Hvis du er en rigtig vandhund lige som os, så skal du vende snuden mod hele Københavns badestrand, Amager strandpark. Her er spækket med masser af aktiviteter både på vand og på land. Du kunne tage et smut forbi Copenhagen surf school, hvor deres motto er, at alle kan lære at windsurfe, og selvfølgelig kan du da også det. 

Er du stadig ikke helt sikker på dine windsurfing skills, er det også helt fint. De har nemlig også Paddleboards, Københavns måske pt. mest populære vandaktivitet, og med en lidt nemmere læringskurve, er der ikke noget, der stopper dig fra at hoppe op på boardet.

Efter du er blevet den nye surf-champ på Amager, vil vi foreslå at du finder noget græs, og udfordrer dine venner eller familie i et slag fodboldgolf eller den lidt mere klassiske minigolf. Det afhænger bare om du er bedre med en kølle eller dine fødder.

Foto: Sonia Ziegler

Når du nu er på stranden, hvorfor så ikke tage en god gammeldags dukkert? Her ville vi finde et solrigt spot på sandet, eller tage forbi en af de to ”badebroer” Helgoland badeanstalt og Kastrup søbad, hvis sand ikke lige er your thing.

Der hvor kajakkerne sover

Vi bliver ved Amager strandpark, fordi der er endnu flere vandaktiviteter her. Du kan stikke forbi Kajakhotellet, hvor vi i dag møder dagens Københavner. Her kan du selvfølgelig leje kajakker, og padle rundt i den rolige lagune, eller måske bevæge dig ud i bølgerne på det åbne hav. 

Hvis du aldrig har sejlet i kajak før, så skal det ikke afskrække dig. Kajakhotellet kan nemlig hjælpe dig med deres kajakkurser, og så mestrer du sikkert inden længe grønlændervendingen.

Denne uges Københavner hedder Emely, og er hvad man kan kalde en lokal på Amager strandpark. Hun er professionel kitesurfer, livredder og yogainstruktør på Kajakhotellet. Tjek hendes Insta og hjemmeside ud.

Foto: Emelyfreja

Hvornår begyndte du at kitesurfe?

Jeg startede med at kite for 10 år siden. Første gang jeg så en kiter, så blev jeg bare helt vildt fascineret af dem. Vand og især havet har altid tiltrukket mig og inspireret mig rigtig meget. Første gang jeg så en kite, så følte jeg bare det var mit kald, på en eller anden måde. Så fik jeg så min far overtalt, til at vi skulle tage på kursus, og så startede vi så op på den måde.

Du kommer meget på Amager og Amager strandpark, hvordan syntes du bydelen har udviklet sig?

Altså jeg har boet på amager i 5 år, og jeg syntes det skønt, at der er kommet så mange nye aktiviteter. Amager strandpark, det er virkelig blevet til et fedt vandsports mekka, og det er dejligt at se, at der er mange forskellige brugere af både land og vand.

Hvad syntes du man skal opleve når man er på Amager, hvad er must see?

Jeg syntes helt klart man skal tjekke Amager Strandpark ud, fordi der er vildt gode muligheder for at lave alt muligt sjovt. Alt fra fodboldgolf, SUP, parkour, kitesurfing, der er næsten alt hvad hjertet begærer. Amager bakke er også et cool sted. Man kan gå en tur op til toppen, hvor man så kan nyde udsigten ud over byen, eller man kan stå på ski og snowboard.

Hvad er en perfekt dag i København for dig?

Jeg ville starte en dag med en dejlig morgen yogapraksis. Forhåbentlig så blæser vinden nede i strandparken, så der ville jeg nok tage ud og mødes med mine venner til en Kite-session. Det er altid hyggeligt at sejle med vennerne. Efter nogle gode timer på vandet, så ville vi nok tage på Reffen street food, for at spise noget lækkert veggie mad, eller blive i strandparken for at nyde solnedgangen og spille lidt volley og grille.

Har du et hemmelig sted, du gerne vil dele med os og læserne?

Jeg vil nok sige, at et af mine yndlings spisesteder i København er Morgenstedet. Det er altid friskt og lækkert, og har økologiske råvarer. Alt er vegetarisk eller vegansk. Og så har de bare en rigtig hyggelig have, hvor man kan sidde i, og nogle hyggelige omgivelser, man kan gå en tur i bagefter.

Se en cykel flyve udover havnen

Vil du hellere se andre folk dyrke ekstremsport, end selv at risikere liv og lemmer? Så kan vi egentlig godt forstå dig. Heldigvis er der god mulighed for netop det, når Redbulls Copenride kommer til København d. 13. og 14. August   

Her kan du se nogle af de bedste MTB-slopestyle riders i verden, suse ned fra toppen af BLOX, udover havnen og hen på en rampe, der bliver holdt oppe af en kran. Det bliver ikke vildere end det, og du skal selvfølgelig ud og se det.

Foto: Daniel Rasmussen

OVER AND OUT

Det var alt fra os for denne gang.

Skisport, vandsport og klatring nok for selv den mest hardcore adrenalin-junkie. Vi håber du har fået mod på at give dig i kast med Københavns action-aktiviteter.

Du kan i hvert fald finde os med ski på fødderne, padlen i hånden eller klatresele om livet, indtil vi ses igen. 

Vi er tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København.

Anders, Frederik og Gry, Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Gry Jefsen, Frederik Ibsing og Anders Nørland.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom
Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger