København om sommeren, er der noget bedre? Vi har skræddersyet den perfekte sommerdag i København til dig. Vi skal bade, cykle og spise lækker mad.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 11. * 21. juli, 2021

Sommer, sommer og sol 🌞 Er der noget bedre end København om sommeren? Det syntes vi i hvert fald ikke. Derfor har vi lavet den perfekte sommerdag i KBH til dig. 

Det har været svært at vælge mellem alle de fede ting, man kan lave i København om sommeren. Men vi føler, vi har disket op med noget rigtig godt. I denne udgave af Copenhagen Unfolded zoomer vi ind på Københavns havnefront, og den lidt glemte bydel Sydhavnen. Hvad mon der gemmer sig der? Vi skal udforske: 

  • Morgendukkert og kaffe - Islands brygge
  • Cykeltur ned langs vandet - Sydhavnen
  • Prøv et lokalt spisested - Spisestuen
  • Slå mave i det grønne - Vestre Kirkegård
  • Smagen af Italien - Osteria 16
  • Drinks på Vesterbro - Enghave plads 9

👍

Alt du behøver, er at pakke badetøjet, hoppe i dit bedste sommer-outfit og bevæge dig mod Bryggen. Og husk solcremen selvfølgelig 😎

Morgendukkert og kaffe

Du synes måske stadig at det er lidt tidligt, men bare rolig! Vi ved nemlig præcis hvad der skal til for at få dig rigtigt i hopla. Vi snakker naturligvis om friskbrygget kaffe. Så følg den forførende duft af hjemmeristede bønner og smut med os ned ad den lille trappe til Roast Coffee på Vestmannagade ☕

Roast brænder for at lave den bedste kop kaffe og flammerister derfor selv deres nøje udvalgte bønner direkte i cafeen. Hvis du ikke er typen, der nøjes med kulsort kaffe til morgenmad, men derimod ønsker lidt bagværk til den friskbryggede bønnesaft, så serverer Roast også sprøde croissanter fra den lokale italienske restaurant, Il Bucoder ligger lige rundt om hjørnet 🥐

Foto: Roast Coffee

Tag din nyerhvervede is-latte, espresso, filterkaffe eller hvad du nu er til i hånden. Bred håndklædet ud på den dejlige grønne plæne foran havnebadet på Bryggen, og nyd formiddagssolen over byens kanaler, mens du langsomt vågner op.

En rigtig sommerdag indebærer naturligvis en morgendukkert i havnebadet, og om du blot er til et hurtigt dyp, benhård banesvømning eller udspring, så er Havnebadet, med hele fem forskellige bassiner og et udspringstårn i sandhed et Mekka for alle vandhunde 🏊‍♀️

Foto: Astrid Maria Rasmussen

Vi håber ikke at du er faldet helt i staver efter denne fænomenale start på dagen, for vi skal nemlig videre på rejsen i den forrygende københavnske sommerverden nu 🚴‍♂️

Cykeltur ned langs vandet

Når man er på sommertur i København, er der kun et rigtigt fartøj, cyklen selvfølgelig. Så vi hopper op på jernhesten og fortsætter turen. Vi bliver ved vandet, og suser ned langs havnefronten via Havneringen. Her kommer vi forbi både Amager fælled og Slusen i Sydhavnen. 

Hvis du ikke har en cykel, eller bare ikke lige føler for en cykeltur i det gode vejr. Så er det en perfekt mulighed for at finde søbenene frem, og tage havnebussen i stedet.

Foto: Thomas Høyrup Christensen

Vi stopper i Københavns Venedig, Sydhavnen. Den relativt nye bydel, hvor Københavnerne nærmest lever på vandet, er et fedt område at gå rundt i. Kig på den specielle arkitektur, eller tag endnu en dukkert i havnebadet, dem kan man aldrig få for mange af 🌊

Prøv et lokalt spisested

Frokosten er ikke langt væk, bare hop op på cyklen og vend snuden mod Borgbjergsvej. Her ligger Spisestuen, Sydhavnens måske bedste restaurant. Med et lokalt spisesteds atmosfære, passer det godt ind i området.

Maden er inspireret af det skandinaviske køkken, naturen og de lokale råvarer. Nu når vi er en havnebydel, hvorfor så ikke prøve deres lækre Rosé rejer?🦐 Eller deres østers, som man kan få hele dagen i tre varianter. Og hvorfor ikke slutte af med en kølig is-sandwich? Det er jo sommer.

Foto: Spisestuen

Deres udvalg ændrer sig løbende, så tjek menuen ud, inden du kommer forbi. Eller kig på Instagram hvor der er lækre billeder af retterne.

Slå mave i det grønne

Efter alt det badning og lækre mad, har man næsten brug for en gåtur i det grønne. Og det er perfekt, for ikke så langt væk ligger Vestre kirkegård. Nu tænker du sikkert ”Gåtur på en kirkegård, det lyder lidt makabert”, men det er det egentlig ikke. Her i København fungerer de lige så meget som grønne områder.🌳

Vestre kirkegård er den største i København, og mange bruger den til at slappe af og lade tankerne flyve. Og man kan da også føle sig lidt fjernet fra byen her. Kirkegården er også kendt for at have mange kendte begravet, fra politikere til polarforskeren Knud Rasmussen.

Foto: Wonderful Copenhagen

Hvis du virkelig har lyst til at udforske kirkegården, så kan du joine en offentlig rundvisning, som kører hele sommerhalvåret. Her får du en masse viden om historien og hvilke kendte der ligger her.

Men vi skal ikke hjem endnu. Der er stadig en masse sommertimer at tage af og derfor skal vi videre mod hjertet af Vesterbro. På Enghave Plads finder du både Enghaveparkens grønne områder, kolde øl og god stemning. Så hvorfor ikke slå dig ned i området og lade den fede sommer vibe føre dig videre?

Smagen af Italien - Osteria 16

Maven begynder efterhånden at rumle ved tanken om aftensmad, og det bliver ikke bedre af, at vi befinder os blandt Vesterbros gastronomiske køkken. Og vi kender det så godt … Det evige spørgsmål om, hvor vi skal spise. Derfor gør vi det nemt for dig og tager beslutningen! Vi sætter kursen mod Osteria 16 🍕

Osteria 16 inviterer dig ind til en simpel og autentisk italiensk madoplevelse, hvor stemningen og de italienske råvarer får dig til at drømme dig længere syd på. Uanset om du er til pasta eller fisk, så kan du få det hele hos Osteria 16. Og du kan være sikker på, at du får så friske råvarer som muligt, for hos Osteria 16 importerer de direkte fra Italien og justerer menuen efter sæson.

Foto: Osteria 16

Vi anbefaler også, at du pakker egoet væk og spiser maden ”family style”, altså hvor hele bordet deler de mange lækre retter. For tro os, så snart du ser maden, får du en uimodståelig trang til at smage det hele.

Drinks på Vesterbro

En lang og skøn sommerdag skal selvfølgelig rundes af med noget godt til ganen. Og heldigvis er Enghave Plads 9 klar til at forsyne os! Her er der alt, hvad det tørstige hjerte begærer, uanset om du er til natur vin eller kolde fadbamser🍺🍷

En af hjernerne bag baren er Anne-Sophie Kiilerich, som er denne uges Københavner. Sammen med nogle venner fik hun idéen til at starte en bar i det lille lokale, som styres af, hvad de selv godt kan lide. Sådan blev Enghave Plads 9 født.

Foto: emmapouncey

Hvad kan man forvente af et besøg hos Enghave Plads 9?

Man kan forvente en lille lokal take-away bar. Vi er tre vennepar, der under corona sidste år, åbnede vores lille sted her. Vi har også vores egen favorit øl, cider, snacks og naturvin. Man kan altid forvente et skiftende udvalg af øl, fordi vi har rigtig mange små bryggerier hos os. Stedet er præget af naboskab og good vibes, fordi vi bor selv på pladsen. Man kan forvente at der sker noget nyt. I vinters lavede vi hjemmelavet gløgg, om sommeren af vi lavet jazz arrangementer og vi har holdt EM-fodbold.

Hvad synes du, man ikke må gå glip af i baren?

Der vil jeg tage udgangspunkt i min egen familie, hvis vi gik ned i baren. Min datter ville få en hjemmelavet lemonade, min søn ville få en håndlavet ispind, min kæreste ville tage en funky IPA og jeg ville selv tage et iskoldt glas naturvin.

Nu er vi jo på Vesterbro, hvor Enghave Plads 9 ligger. Hvad vil du anbefale, man skal opleve her i området? 

Jeg vil starte med morgenkaffe nede på Enghave kaffe, hvor der, efter min mening, er Vesterbros bedste kaffe. Sidde på Enghave plads og mærke hvordan den langsomt vågner, og folk begynder at stikke deres hoveder ud. Så ville jeg gå ned i Adoor på Istedgade, som jeg syntes er den fineste lille perle. Det er en lille butik med helt nøje udvalgte ting keramik, smykker og tøj, jeg har i hvert fald lyst til at købe alt i den butik. Ellers ville jeg hundrede procent gå på Falang, hvor man kan få en ceviche og en hel stegt fisk og totalt få følelsen af sand under fødderne.

Hvad er ingredienserne for en perfekt sommerdag i København for dig?

En perfekt sommerdag ville helt klart være at starte med en god kop kaffe. Mødes med nogle venner på Enghave plads, der bruger jeg jo mit eget sted, Enghave plads 9. Få snakket med venner, naboer og stamgæster, så man får mærket livet på pladsen. Når man er børnefamilie, går man ikke ud og spiser hele tiden, så jeg ville gå ud og købe nogle lokale ingredienser og gå op på min altan, sidde med et glas naturvin fra baren og spise med min familie.

Har du et hemmeligt sted, en Københavner perle, du vil dele med os?

Jeg vil anbefale Studio Rikiki. Det er et lille spot, med virkelig fint udvalg af tøj, og sager til både børn og voksne. De laver verdens bedste macha, og en virkelig lækker lilla lemonade, som jeg elsker. Og så laver de en virkelig god tærte også.

OVER AND OUT

Ja, det var alt vi havde for denne gang. Med sol i hovedet, salt i håret og et ordentligt skud D-vitamin, slutter dagen her. 

Vi håber du kunne lide det, vi har bikset sammen til dig. Nu handler det bare om at gå ud og gøre det. Det københavnske sommerlandskab venter på dig. 

Vi er tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København.

Anders, Frederik & Gry, Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Gry Jefsen, Frederik Ibsing og Anders Nørland.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom
Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger