Rund sommeren af med en festlig og aktivitetsrig måned, når World Pride løber af stablen. Vi guider dig til, hvordan du bedst muligt bruger byen og hvor du finder de fedeste og mest aktuelle events under Pride.
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 12. * 4. august, 2021

København er i år den heldige vært for World Pride 2021! Derfor kigger vi i denne udgave af Copenhagen Unfolded blandt andet nærmere på, hvor i indre by du finder de fedeste fester og aktiviteter under Pride.

World Pride 2021 er et af de mest betydningsfulde events, som rammer København. Derfor er vi ekstra spændte på, hvad København har at byde på i løbet af de festlige uger i august!

  • Københavns museer i queer perspektiv
  • Huset 2021
  • Eurogames - sport for alle
  • Pride Parade
  • Mød en Københavner 
  • Fest, farver og kolde drinks - Centralhjørnet

🌈❤️

Fra den 12.-22. august bliver byen forvandlet til en kæmpe fest. Og uanset om du har et tilhørsforhold til regnbueflaget eller ej, så kan vi love dig, at der venter alt fra debatter om identitet, foredrag, workshops og farverige gadefester. København vrimler nemlig med regnbueflag og man siger jo, at guldet venter for enden af regnbuen. 

Så kom med ud, vi skal over regnbuen og finde Pride guldet, som byen på bedste vis glæder sig til at dele med os!

Københavns museer i queer perspektiv

Der er så meget vi gerne vil nå i løbet af Pride, og byens museer gør det altså ikke nemmere for os. Flere af dem lokker nemlig med en masse spændende events og udstillinger, hvor der er noget for enhver smag!

Statens Museum for Kunst kan du opleve udstillinger i nye narrativ, hvor queer er i fokus. Tag derfor guiden i hånden og lyt med, når kunstværkerne formidler identitet, krop, køn og kærlighed i et nyt perspektiv.

Foto: Daniel Rasmussen

Hvis du synes, at græsk mytologi bare kan noget, så glæd dig! Glyptoteket holder nemlig queer omvisninger af antikkens mytologiske figurer, og ser også nærmere på, hvordan tøj og tekstil er blevet brugt som udtryksform gennem tiden.

Og hvis museums aktiviteterne virkelig taler til dit svage punkt eller din akilleshæl, som man ville sige i de græske myter, så bare rolig. Der er meget mere i vente 😉

Huset 2021

Huset er en kulturel institution, som med en eminent beliggenhed i et gammelt 4-etagers pakhus i Magstræde, arrangerer forskellige kulturelle begivenheder. I anledning af World Pride står august måned naturligvis i LGBTI+ sagens tegn 🏳‍🌈

På de fire forskellige etager vil der over de kommende ti Pride dage blive afholdt alt fra foredrag, debatter, filmfremvisninger organiseret af den danske LGBTI+ filmfestival, fællesmiddage, workshops og meget mere. 

Foto: Diana Sigfusson

Mens hovedbygningens arrangementer er skræddersyet til 13-18 årige, så er Husets forhave vært for politiske og aktivistiske foredrag om dagen, og masser af musik og sprøde toner, når mørket falder på 🎷

Eurogames - sport for alle

Udover at lægge hus til World Pride, så er København også vært for EuroGames, som er en inkluderende sportsturnering fra den 18.-20. august. 

Om du er til squash, beach volley, dodgeball, vandpolo, skak eller dans, så er der med hele 22 forskellige sportsgrene masser at vælge imellem. Ambitionen med EuroGames er at afholde en turnering, der er så inkluderende som muligt, og der er derfor også mulighed for at deltage uanset om du er virkelig rutineret eller komplet rookie ⚽🏀🎾

Foto: Mellanie Gandøe

Legene forventes at samle omkring 4000 sportsglade deltagere til et brag af en turnering. Og hvis du ikke var hurtig nok på tasterne under tilmeldingen eller ikke er den sportslige type, så tør vi alligevel godt garantere masser af sjov og spænding fra tilskuertribunerne. 

Pride Parade

Vi må ikke glemme den klassiske Pride Parade, som vi har hvert år i København. Gader og tage bliver fyldt med regnbueflag, mens den festlige parade bevæger sig igennem byen.

Foto: Ty Stange

I år vil der være 6 forskellige parader, så der er masser at vælge imellem. De vil starte forskellige steder i byen, og alle bevæge sig mod Fælledparken, hvor der er Worldpride 2021 afslutningsceremoni med fest, musik og taler. 

Denne uges Københavner hedder Kenny, og er den daglige leder på Centralhjørnet, verdens ældste, stadig eksisterende LGBTI+ bar. Vi har mere om Centralhjørnet efter interviewet. 

Foto: Centralhjørnet

Hvad kan man forvente af et besøg på Centralhjørnet?

Man kan forvente en hyggelig stemning, og behagelig betjening, Vi har rimelige priser og en ekstravagant udsmykning.

Hvad må man ikke snyde sig selv for, når man kommer forbi Centralhjørnet?

Vi har jo vores helt egen bitter vi kalder snudestrammer. Og ellers har vi jo nogle skønne cocktails. Men noget vi er helt særlige for, det er den der snudestrammer, så det skal man prøve.

Nu bevæger vi os jo ind i World Pride. Har du nogle ting, som du særligt vil anbefale, at man tjekker ud?

Altså jeg ville helt klart anbefale at man køber billet til vores gadefest om lørdagen (21. august), hvor vi omdanner hele krydset og gaderne omkring centralhjørnet til et stort diskotek. Henne ved retsbygningen vil der være lysshow og DJ. Man kan købe billet, og der er fri bar inkluderet.

Hvad er ingredienserne, for dig, til en perfekt dag i København?

En perfekt dag i København, der tænker jeg måske at jeg ville starte med en sejltur og en frokost. Og så få en cocktail eller en øl bagefter, på Centralhjørnet selvfølgelig.

Har du en hemmelig Københavnerperle, som du vil dele med vores læsere?

Jeg kan jo ikke ligefrem kalde Centralhjørnet en hemmelighed, men hvis jeg skulle foreslå et frokoststed, så vil jeg sige 1733. Det er en lille perle, hvor der er skøn betjening og dejlig mad.

Centralhjørnet

Men vi skal ikke hjem endnu! Du kan nemlig høre det i det fjerne ... Lyden af det voksende natteliv, musikken og de kolde drikkevarer, der kalder på dig.

Vi skal ikke langt væk. Aftenen starter på Centralhjørnet på Kattesundet, som er verdens ældste, stadig eksisterende LGBTI+ bar og slog dørene op i 1917. Alle er velkomne hos Centralhjørnet og det er et fremragende sted at starte en bytur, da en iskold flaskeøl kan erhverves for blot 18 kroner når der er happy hour 🍻

Foto: Centralhjørnet

Centralhjørnet holder også deres egen Pride gadefest den 21. august som koster 500 kroner at deltage i. Gadefesten byder blandt andet på forskellige DJ’s, stort udendørs dansegulv og fri bar fra klokken 17 til 24.

Tjek i øvrigt de andre fede LGBT barer ud i området: LGBT cafeer, barer og natteliv i København ❤️💛💚💙💜

OVER AND OUT

Vi nåede vidt omkring i dag og vi håber, at vi med kulturelle, sportslige, politiske og festlige indslag har givet dig en god smagsprøve på alle de fede oplevelser du har i vente, når World Pride løber af stablen i næste uge. Og hvis du bare er drøn nysgerrig efter, hvad World Pride og Eurogames ellers har at byde på, så kan du se det fulde program her.

Vi ønsker dig en rigtig god Pride og krydser fingre for, at vejrguderne er med os, så vi sammen kan få fejret diversiteten og nyde hinandens fællesskab på bedst mulig vis 🏳‍🌈

Vi er tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København 😎

Anders, Frederik og Gry

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Gry Jefsen, Frederik Ibsing og Anders Nørland.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom
Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger