Syntes du at fyraftensøllen egentlig godt kunne vare i en hel uge? Så er du ikke alene. Copenhagen beer week kommer til byen, og i denne uges Copenhagen Unfolded dykker vi ned i øltønden.
 ‌ ‌ ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 14. * 1. september, 2021

Syntes du at fyraftensøllen egentlig godt kunne vare i en hel uge? Så er du ikke alene. Copenhagen beer week kommer til byen, og i denne uges Copenhagen Unfolded dykker vi ned i øltønden.

Har du også kunne mærke efterårsvejret komme snigende den sidste uge? Vi har løsningen, vi skal indenfor, mere specifikt så skal vi ind på barerne og bryggerierne. Fordi intet er bedre end en god øl i godt selskab, mens regner pisker ned udenfor. Her er hvad vi har på programmet denne uge:

  • Copenhagen Beer week 
  • Øl Yoga - Nørrebro Bryghus
  • En smag af tre verdensdele - Beer & Food Walk
  • Byens bedste ølbarer
  • Mød en Københavner - People Like Us
  • Københavns brune værtshuse - Frederik VI

Så find dit bedste ølglas frem, og bevæg dig ud i det spændende univers, der er Københavns barer og bryggerier, der er rigeligt at tage af. 

Alt vi har at sige, er god fornøjelse og SKÅL!!

🍻🍻🍻

Copenhagen Beer Week 

En fejring af øllet og øllets historie er hvad der ligger på bordet, så du kan lige så godt gøre dig klar. Copenhagen Beer Week løber af stablen den 3/9 til den 11/9, så lidt over en uge med øl, øl og mere øl. 😍

Festivalen har skrabet et lækkert program sammen, sprængfyldt med events og aktiviteter i hele byen. Du kan prøve ølsmagninger, byvandringer, middage, øl-talks og meget mere. Desuden kan du besøge eventet, Øl-torvet, hvor bryggerier fra hele landet kommer og serverer deres gyldne dråber. Der er gratis adgang, behøver vi at sige mere?

Foto: Rasmus Flindt-Pedersen

Vi har samlet et par stykker af de events som vi personligt selv gerne vil prøve, men vi syntes helt klart at du også skal dykke ned i programmet, og undersøge alle de fede events, som du kan hoppe ud i. 

Øl Yoga

Vi kan lige så godt starte dagen med at bevæge os. Man siger jo, at det er bedst at motionere om morgenen, men bare rolig. Det her kan få selv den største alarm snoozer til at komme op af sengen og kridte skoene.

Nørrebro Bryghus skyder nemlig dagen i gang med verdens største Øl Yoga! Så kom ud af fjerene og knap en lækker Sol øl op til din solhilsen! Yogainstruktøren skal nok sørge for, at du får dig en frisk start på dagen og en alternativ øl oplevelse, som du ikke må snyde dig selv for.

Foto: Nørrebro Bryghus

Øl Yoga foregår på Israels Plads den 4. september kl. 09.30 og det er gratis at deltage. Det kræver kun, at du møder op med en kold øl i den ene hånd og - hvis du har - en yogamåtte i den anden 🧘🍺

Mikkeller Beer & Food Walk

Efter en "intens" omgang morgentræning begynder sulten så småt at melde sig 😉 Men du behøver ikke lægge motionen helt på hylden! For vi skal på Beer & Food Walk!

Ølbryggeriet Mikkeller tager dig med på en guidet tur gennem Vesterbro, som er noget for alle mad og øl elskere! Du får nemlig lov til at gå på opdagelse i Mikkellers mad og øl univers, hvor du kan spise dig igennem hele tre verdensdele, mens du får fede fortællinger om Vesterbro!

Foto: Rasmus Malmstrøm

Øl- og madruten har fem stop, hvor der serveres øl alle steder. Vi starter på Mikkeller Bar Viktoriagade og bevæger os derefter videre til La Neta og spiser mexicansk mad. Herfra går vi til Ramen to Bíiru efter japansk mad og videre til Sønder BoulevardOg så runder vi af på Warpigs og får stillet den sidste sult med syd-Texas style BBQ mad og turens sidste øl. 

Gåturen er 3 km. lang og varer ca. 2,5 time. Så husk gode sko og lad være med at spise for meget hjemmefra 😋

Københavns ølbarer

Selvom der kun er Beer Week i syv dage, så betyder det altså ikke, at vi mangler gode barer til at slukke tørsten resten af året. Der er nemlig altid masser af mulighed for at tage ud og drikke øl, så her kommer der nogle bud på, hvor i byen du finder byens bedste ølhaner!

Hvis du ikke nåede med til Øl Yoga, så anbefaler vi, at du alligevel tager et smut forbi Nørrebro Bryghus. Her finder du nemlig lækre specialøl så langt øjet rækker. Og når du nu alligevel er på Nørrebro, så hvorfor ikke gøre det til en bar crawl? På Kølsters Tolv Haner og Brus finder du flere store smagsoplevelser, som nok skal slukke din øl-tørst. 

Foto: Büro Jantzen

Og du behøver selvfølgelig ikke kun holde din bar crawl til Nørrebro. Ikke langt derfra og på kanten af Frederiksberg finder du nemlig den lille specialøl bar, Himmeriget, som serverer himmelskønne, kolde øl.

Øl, øl, øl i lange baner ... Listen er lang over lækre ølbarer, som er værd at besøge. Derfor synes vi bestemt, at du skal tjekke vores guide til de bedste ølbarer i København 🍻

Lars Agersted Carlsen - People Like Us

Endnu en vigtig spiller på den københavnske øl-scene er, er bryggeriet People Like Us. PLU har både en social agenda og afholder ofte fede events med hhv. strik og drik, pubquiz og musikbanko, som du også kan være med til under Copenhagen Beer Week.

Denne uges københavner er derfor Lars Agersted Carlsen, som ejer People Like Us. Missionen med People Like Us er at kigge på mangfoldighed og menneskers talenter og potentiale. Det gør, at der er 45 mennesker ansat, hvor 80% har en eller anden form for diagnose. 

Vi har derfor taget en snak med Lars om, hvordan People Like Us er med til at revolutionere det, som vi i dag kender som arbejdsmarkedet.

Foto: Henning Hjort / Carsten Villadsen

Lige kort til at starte med, kan du fortælle lidt om dig selv og People Like Us?

Jeg er uddannet folkeskolelærer med ansvar for specialundervisning. I flere år gik jeg rundt med en frustration over, at der er mange mennesker med en lille krølle på hjernen, som har svært ved at finde fodfæste på uddannelses- og arbejdsmarkedet. Jeg mødte så Mikkel Borg Bjergsø og fandt ud af, at vi skal lave et bryggeri, som skaber arbejdspladser til folk. Og så startede vi People Like Us i 2017, hvor vi siden har arbejdet på at få bygget en virksomhed op, som laver gode øl og kan overleve økonomisk, men som samtidig implementerer mennesker på arbejdspladsen. 

Hvad kan man forvente, når man besøger People Like Us?

Man kan forvente at få en lige så god oplevelse på øl, som så mange andre steder. Vi arbejder meget på at få vores lokalmiljø med på de forskellige barer og bottleshops rundt i byen. Udover det hører vi ofte fra kunder, at når de besøger People Like Us, så får de en anderledes, rummelig og nærværende oplevelse.

Hvad støtter man op om, når man handler ved People Like Us? 

Vi garanterer, at der er rigtigt mange mennesker på kanten af arbejdsmarkedet som bliver ansat hos os. Vi kan jo sige, at 80% af dem, der er ansat hos os, har en diagnose. Så man er med til at starte sådan et lille skridt på vejen til at knække koden til, hvordan man får folk der gerne vil ind på arbejdsmarkedet med ind.

Hvad må man ikke snyde sig selv for, hvis man smutter forbi People Like Us?

Beer Walk n’ Roll! Det er en gåtur gennem byen ført an af Cath, som man i gamle dage ville kalde spastiker. Så følger man hende rundt i København og ser, hvordan det er at komme rundt i byen, når man sidder i kørestol. Undervejs stopper man så og skåler med nogle af samarbejdspartnerne. Det skal man absolut ikke snyde sig selv for. 

Hvordan ser en rigtig god dag i København ud for dig?

Jeg ville bruge dagen på at gå ud steder i byen, hvor der er natur og lidt mere roligt. Jeg ville nok tage ud mod Refshaleøen, Tunnelfabrikken eller Christianshavn Vold. Der er så dejligt, fordi man er inde i byen, men samtidig får natur og kan kigge ind mod kvartererne. Der findes så mange dejlige områder i København, hvor man føler, at man er helt væk.

Har du en hemmelig københavner-perle, som du vil dele med vores læsere?

Hvis jeg skal nævne én perle som jeg godt kan lide og kommer gentagne gange, så er det Tunnelfabrikken ude ved Nordhavn. Der er dejligt råt og grønt, og så er der ved at blive bygget en masse nye ting. Så jeg kan rigtigt godt lide at tulle rundt derude.

Københavns brune værtshuse

Nogle gange har man bare brug for en klassiker, noget der altid fungerer, en helt almindelig øl på fad, hvad siger du til det? Vi skal ud i den københavnske værtshusverden. For vi må ikke glemme de originale øl-stationer, der hvor man tog hen når det var fyraften.

Der er mange værtshuse i København, men vi syntes du skal kigge nærmere på Frederik VI på Frederiksberg. Her kan du få en dejlig fadøl i rimelig herskabslige omgivelser. De serverer også god gammel dansk mad, der kan suge alt den øl op, der måske skvulper rundt nede i maven.  

Foto: Erik Refner

Nu skal det dog ikke lyde som om at Frederik VI kun serverer Pilsner og Classic, det er jo trods alt Copenhagen beer week. De har 26 haner, med øl fra både indland og udland. Så der er masser af muligheder for at få noget til enhver smag.

København er fyldt med hyggelige, spøjse og historiske værtshuse, så du skal da ikke kun begrænse dig til et af dem. Derfor har vi bikset en guide sammen, med hvad vi syntes er de bedste værtshuse i København. You're welcome. 🍻

OVER AND OUT

Det var hvad vi havde for denne gang. Og man må nok sige at København og øl går hånd i hånd.

Om du er til specialøl fra det mindste mikrobryggeri, eller til en klassisk fadøl på værtshuset, så er der noget for dig. Og hvis du lader bilen og cyklen stå, så kan du prøve alle de gode øl med god samvittighed.  

Vi ses derude på barerne og bryggerierne med en øl i hånden.  

Vi tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København.

Anders, Frederik og Gry

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Gry Jefsen, Frederik Ibsing og Anders Nørland.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom
Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger