København kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, men sådan behøver det ikke at være. Læs mere om alle de budgetvenlige muligheder her i byen.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 19. * 10. november, 2021

København kan godt virke som en dyr by nogle gange. Men der er faktisk en masse aktiviteter og restauranter, der ikke kræver at du tager hul på opsparingen.

November måned betyder for rigtig mange mennesker juleshopping, og derfor kan pengepungen også være lidt presset. Men selvom kontoen er fyldt med røde tal, betyder det ikke at man ikke kan nyde alt det gode fra hovedstaden. Man skal bare vide hvad man skal kigge efter, og det har vi hjulpet med i denne uges udgave af Copenhagen Unfolded. 

  • Mina's kaffebar
  • Se byen fra en cykel - Cykelruter 
  • Donkey Republic - Mød en københavner
  • Sov på hostel - Steel House
  • Spis billigt - Pho Hanoi og Madglad

👍

Forestil dig nu, at du er på vej ud af døren. Du tjekker pengepungen og kontoen, julegaverne har ramt hårdt. Du genovervejer om du overhovedet har råd til at gå ud af døren. Men så husker du at Copenhagen Unfolded er i din indbakke, og du bliver fyldt med ny energi til at gå ud og nyde byen.

Mina's kaffebar

Der er ikke noget som at starte dagen ud med en hot kop kaffe. Men din trofaste 1 kg. instantkaffe til 20 kr. har måske sunget sit sidste vers og for en gangs skyld kunne det bare være rart at drikke en kaffe, som både får smagsløgene til at synge, og kvikker dig op. Og for at det ikke skal være løgn, så finder du begge dele på Nørrebrogade.

Hos Mina's Kaffebar finder du rigtig god kaffe og mad til intet mere end 20 kr. ☕ Den lille café er det optimale sted at lægge vejen forbi, hvis din dag skal starte ud med ekstra god energi, for hos Mina's Kaffebar langer de lige så mange gode vibes ud over disken, som de sælger kaffe.

Foto: Mina Lewis

Og har du fået din fråder på, så behøver du ikke tømme sparegrisen endnu! For hos Mina's finder du nemlig alt fra bagværk til lækre, økologiske sandwiches 🥐🥪 Så der er absolut ingen grund til, hvorfor selv den største nærigpind ikke bør starte dagen ud her 💛

Se byen fra en cykel

Find cykelhjelmen frem, for den billigste, nemmeste og lad os være ærlige fedeste måde at se byen på, er fra en cykel. Det er også derfor at tusindvis af københavnere bruger cyklen hver dag, og så det endda sundt. Perfekt jo! 🚲

At se byen fra en cykel er en ægte lokaloplevelse, men hvad skal man se, når man først er kommet ud? Der har vi hjulpet dig, vi har selv været ude på cyklen, og skabt nogle virkelig gode cykelruter rundt omkring i København. For eksempel ruten i Valby og Sydhavnen, de uudforskede bydele. Eller ruten på Amager hvor du kan udforske det grønne København. 🌳 Du kan også cykle en tur i de herskabelige områder på Østerbro og Nordhavn ruten 

Foto: Daniel Rasmussen

Uanset hvilken rute du vælger at udforske, så skal du bruge en cykel. Og hvis du kommer på besøg ude fra København, så er chancen nok at du ikke har en cykel med. Løsningen er cykeludlejning, men det kan godt være lidt af en jungle i København. Et sikkert bud kunne dog være Bycyklen, dem kan du nemlig finde overalt i byen, og er nemme at bruge. 

Donkey Republic 

En anden cykeludlejer du kan tjekke ud er Donkey Republic. De har ligesom Bycyklen cykler stående overalt i København, så der altid er en i nærheden. Og med den orange farve, så ved man altid at det er en Donkey Republic cykel når man ser den.🧡

Du lejer nemt en af deres cykler med deres app. Hvor du både kan se hvor den nærmeste cykel er, og som også viser dig hvor du kan aflevere den, når du er færdig. 

Derfor bliver vi også ved Donkey Republic lidt endnu, vi har nemlig talt med deres CMO, Mette Cordt-Bergholt.

Foto: Mette Cordt-Bergholt/Donkey Republic

Foto: Mette Cordt-Bergholt

Lige kort til at starte med, kan du fortælle lidt om dig selv, og hvad du laver hos Donkey republic?

Jeg hedder Mette Cordt-Bergholt, og jeg arbejder som CMO hos den danske delecykel-virksomhed Donkey Republic. Jeg er oprindeligt fra Jylland, men har boet i København de sidste 18 år. Jeg har lige haft en afstikker til New York med familien i to år, hvor jeg arbejdede som marketingchef for VisitDenmark. Vi kom hjem i marts i år. Faktisk har vi lige her i oktober byttet hovedstaden ud med et sydfynsk eventyr på Thurø.

Hvad kan man forvente af at låne en cykel fra Donkey Republic?

Det er nemt, fleksibelt og hurtigt at leje en af vores mange orange delecykler via Donkey Republic app'en. Er du i København på besøg, kan du beholde cyklen hele dagen eller weekenden, præcist som dit behov er. Som lokal københavner kan du bruge vores delecykler til at tage kortere ture i dagligdagen som en forlængelse til den offentlige transport, eller du kan overlade det hele til os og lease vores cykler i en måned ad gangen. 

Når nu man har lånt en cykel fra jer, hvad synes du så, man skal køre ud og se i København?

Når du har fundet din Donkey cykel, synes jeg, at du skal køre ned langs Søerne til Østerbro og så cykle en tur på tværs af Københavns brokvarterer med masser af stop undervejs og tid til at nyde de forskellige stemninger, hyggelige caféer og spots. Start ved Kastellet, stop ved hyggelige Bopa Plads og udforsk Fælledparken på Østerbro. Tag videre til mangfoldige Nørrebro og besøg både Blågårdsgade og Jægersborggade med alverdens vintage shopping og fortovscafér.

Hvordan ser en perfekt dag i København ud for dig?

For mig er den perfekte dag i København en dag med familie og venner, hvor vi lægger ud med brunch på en af de mange caféer på Sønder Boulevard. Så skal vi videre ind til Indre by hvor vi enten lejer vores egen båd eller tager en kanalrundfart. København skal opleves fra vandet, hvor man møder alt fra hjemmelavede tømmerflåder, kajakker og fine sejlskibe. Vi står af på Refshaleøen, og spiser frokost hos AFC (Amass Fried Chicken & Wine). Herefter tager vi en drink i eftermiddagssolen hos La Banchina. Og så slutter dagen med lækker middag hos Sticks'n'Sushi med udsigt over smukke Tivoli

Har du et hemmeligt sted, en lille københavnerperle, du gerne vil dele med vores læsere?

Jeg ved ikke, hvor hemmeligt det er længere, men for mig er det en helt særlig københavnerperle. Tilbage i 2014 blev Absalon Kirken på Sønder Boulevard solgt og lavet om til et medborgerhus for byens borgere. Begge vores piger er døbt i kirken, og derfor synes vi, at det er super hyggeligt at tage derind engang imellem og tage et slag bordtennis, være med til fællesspisning eller til en af deres mange forskellige events. For mig er Absalon et symbol på et inkluderende og socialt Vesterbro, hvor der er plads til alle.   

Tag over hovedet - sov på hostel

Mørket falder så småt på og trætheden melder sig, men hvor slår man sig egentlig ned for en god skilling i København? Byens lækre boutique hoteller kan du med et SU-budget godt skyde en hvid pil efter, og derfor har vi undersøgt dine muligheder, så du slipper for at gå fra hus og hjem i denne omgang 💸💸

Hvis du som mange danskere har været på den typiske backpacker tur i Sydøstasien for at "finde dig selv", ja så kender du sikkert alt til hostel-verdenen. Hosteloplevelsen i København er dog helt en anden. Med flere nye, både billige og lækre luksus hostels, som Steel House, Woodah Boutique Hostel og Urban Camper, så får du faktisk både en god og privat nats søvn i en lille lukket kabine, samt alle de fede og sociale fordele ved at bo på hostel. 

Foto: Steel House Copenhagen

På Steelhouse kan du, hvis du booker i god tid, overnatte for helt ned til 125 kroner per nat. Nyd blandt andet godt af stedets pool, fitness, fælleskøkken, shuffle board, karaokeaftener og ikke mindst den daglige Happy Hour med store fadøl til 17.5 kroner. Hvem sagde København ikke var billigt? 🤑

For flere tips til billige overnatninger i byen kan du tjekke vores komplette guide ud.

Spis billigt hos Pho Hanoi og Madglad 

Vi ved ikke, om du nogensinde har haft den klassiske "jeg skal ud og finde mig selv" rejse i Asien. Men hvis du har, så kender du nok til den lækre og velsmagende vietnamesiske suppe, ph. Og heldigvis kan du faktisk også få det i ægte vietnamesisk stil i København. 

Hos Pho Hanoi kan du spise traditionelle vietnamesiske retter tilberedt af friske råvarer. Priserne og portionerne er bestemt ikke at kimse af og du kan godt regne med, at du til sidst skal åbne bukseknappen for at kunne smaske dig gennem de sidste par mundfulde 🍜 Det er i hvert fald ikke helt hen i vejret at lægge vejen forbi her, hvis maven skal fyldes op for en lille sum.

Foto: Jens Axel T. Dirksen / Hos Madglad

... Og hvis du har læst vores tidligere nyhedsbreve, så ved du måske, at det ikke er nogen hemmelighed, at vi elsker fællesspisning og tidligere har hvisket i krogene om de bedste fællesspisningssteder i København. Det er jo bare smadder hyggeligt at spise lækker og billig mad sammen 💯

Hos Madglad på Vesterbro kan du tage til fællesspisning og spise frisk hjemmelavet mad til 85,- Du kan mæske dig i dagens ret, om du er vegetar eller ej, og skovle salater og brød så længe appetitten rækker. Alle er velkomne hos Madglad og atmosfæren byder ind til, at du kan slå dig ned med dit bjerg af en portionstallerken og sludre med andre madglade gæster.

OVER AND OUT

Det var alt vi havde for denne gang, vi håber du har set at man sagtens kan nyde København på et budget.

Din pengepung er forhåbentlig stadig intakt, og kontoen er ikke fyldt med røde tal. Så der stadig er noget tilovers til de sidste julegaver. 

Julen nærmer sig, og vi vender stærkt tilbage om to uger, med mere af alt det bedste fra København.  

Anders, Frederik og Gry Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Gry Jefsen, Frederik Ibsing og Anders Nørland.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom
Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger