Velkommen til det Copenhagen Unfolded, Editor's Choice. Fremover vil vi månedligt sætte fokus på vores redaktørers personlige anbefalinger til hvordan du kan opleve byen i den kommende tid.
 ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 26. * 23. februar, 2022

Velkommen til Copenhagen Unfolded, Editor's Choice. Fremover vil vi månedligt sætte fokus på vores redaktørers personlige anbefalinger til hvordan du skal opleve byen i den kommende tid. Vi holder stadig fast i det gamle format, så frygt ej, vi mixer bare tingene en lille smule op.

Denne måneds anbefalinger kommer fra Anders, som de opmærksomme vil genkende som fast del af Copenhagen Unfolded-redaktionen. Udover sit arbejde i Wonderful Copenhagens kommunikationsafdeling, læser Anders på Københavns Universitet og elsker at bruge byen på forskellig vis i sin fritid.

👏

Marts i København kan være en kold affære men som dagene bliver længere og vejret mere udholdeligt, begynder forårsstemningen langsomt at brede sig. Og selvom vejret måske ikke er helt som vi gerne vil have det endnu, så er byen heldigvis lige så fed at gå på oplevelse i som altid. København er nemlig spækket med skjulte perler, sjove aktiviteter, spændende kultur, lækre spisesteder og hyggelige barer. Her får du nogle af de ting, der står på min personlige oplevelses-ønske-liste i marts.

Kaffe på Darcy's

Darcy's Kaffe ligger på Ranzausgade på Nørrebro og har efterhånden eksisteret i et par år. Hvis du lige som jeg selv, er selvudnævnt kaffe-snob og ikke har været forbi kaffebaren endnu, så får du hermed en klar anbefaling til at stikke næsen forbi ☕

Kaffen på Darcy's brygges på bønner fra bl. a. Coffee Collective, April og La Cabra og er flere gange blevet kåret som én af byens bedste. Udover kaffe serveres der også små retter og forskellige lækre bagværkskreationer.

Foto: Sebastian Himmelstrup

Hvis du leder efter flere tips til hvor i byen du kan finde en rigtig god kop friskbrygget bønnesaft, så kan du med fordel tjekke vores guide over byens bedste cafeer ud.

👨‍🎨

Fransk ekspressionisme på Ordrupgaard

Vejret i marts er ofte både koldt og vådt, og hvilken aktivitet er i sådan et vejr mere passende end en tur på kunstmuseum? 🤷‍♂️

Ordrupgaard Museum, nord for København har i øjeblikket en særudstilling af den ekspressionistiske maler Paul Gaugins værker. Jeg har længe ville besøge Ordrupgaard og da mange af værkerne på Gaugin udstillingen aldrig har været vist i Danmark før, så er nu jo et oplagt tidspunkt at få aflagt Ordrupgaard et besøg på. Udover Gaugin udstillingen byder museet også på imponerende arkitektur, samtidskunst og dansk design.

Foto: Tobias Toyberg

Ordrupgaard er åbent tirsdag til søndag og hvis du kigger forbi på en onsdag, så kan du nyde udstillingerne og de smukke omgivelser helt til klokken 21:00 😉

🎬

Morgenbiograf i Grand Teatret

Et must på min bucket liste i den næste måneds tid er et besøg i Grand Teatrets morgenbiograf. Hver morgen afholdes der morgenforestilling i den historiske og hyggelige biograf i indre by. 

Man kan typisk vælge mellem 1-2 forskellige film og billetten koster blot 70 kroner og inkluderer oven i købet en varm kop kaffe eller te. Hvis man starter sin fridag ud med en tur i biffen og varm kop kaffe kan det vist kun blive en god dag. 

Foto: Lone Rasmussen

Du kan tjekke programmet for biografen ud her og hvis du er på udkig efter andre hyggelige steder at se film i byen, så giv vores liste over Københavns biografer et kig.

🍺

Pubquiz på Søhesten

Der er intet som at træde ind på en af byens hyggelige barer efter en lang dag og få sig en velfortjent fyraftensøl. Og hvorfor bare sidde og drive den af når der faktisk er adskillige barer i byen som regelmæssigt afholder hyggelige og sjove quizaftener du kan deltage i? 🍻

Et af disse steder er Søhesten, som hver tirsdag inviterer til pubquiz. Tag dine venner under armen og hop forbi til et par kolde øl og afprøv dit værd i paratviden. Et hold består af 2-5 deltagere og fornøjelsen går løs kl 20:00. Da quizzen dog er ret populær kan det være en god idé at komme lidt før, så du kan sikre dig en god plads. 

Foto: Søhesten

Hvis lysten til pubquiz melder sig på en af ugens andre dage, så kan du også regelmæssigt deltage i pubquiz i fx Absalon Kirken og Studenterhuset.

🍗

Fried chicken der får englene til at synge

Der skal ikke mere end et enkelt besøg på Poulette til før du er hooked på de ultra sprøde, let krydrede og saftige fried chicken sandwiches. Og ærligt talt, så findes der værre afhængigheder end fried chicken, så hvorfor ikke bare "embrace" dit begær efter friturestegt kylling i blød bolle og gå amok? 🤪

Foto: Cory Smith

Derfor må det sidste punkt på min personlige oplevelses-ønskeliste for marts være (endnu én gang) at sætte tænderne i en af de fantastiske sandwiches. Poulette tilbyder udover fried chicken også fried mapo tofu og sprøde krydrede fritter med mapo mayo som vegetariske alternativer til kyllingen 🍗🍟 

OVER AND OUT

Ja, det var alt for denne gang. Jeg håber at du fik noget for pengene og at mine tips har kunne inspirere til et par fede marts-oplevelser i byen.

Hvis du har forslag, ris eller ros i forhold til vores Editors Choice format, så slå på tråden. I sidste ende er vi her jo for din skyld 😉

Vi er tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København.

Anders, Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Gry Jefsen, Frederik Ibsing og Anders Nørland.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom

Copenhagen Card

Spar penge på din tur til København. Med et Copenhagen Card får du gratis indgang til 80+ attraktioner, gratis offentlig transport og du kan gratis medbringe to børn under 10 år. Læs mere.

Priser fra kun 419 kr. for 24 timer.

Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger