Hvor spiser man og hvad kan man opleve i Nordhavn? Kom med mens vi udforsker bydelen i rivende udvikling.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 27. * 9. marts, 2022

Byrummet er altid under udvikling og der arbejdes på højtryk på planlægning, desigt og konstruktion af fremtidens København. En af byens spændende "nye" bydele der er i rivende udvikling er havne- og industriområdet Nordhavn. I denne udgave kigger vi derfor nærmere på hvad du skal se, vide og opleve i Nordhavnskvarteret.

Hvor mange mennesker bor der egentlig i Nordhavn? Hvad kan man opleve? Hvad er visionen for fremtiden? Hvad siger de lokale om kvarteret og måske vigtigst af alt: hvor spiser man et rigtigt godt måltid mad i Københavns nye bydel? Alt dette undersøger vi nærmere i når vi tager på oplevelse i Nordhavn.

  • Datidens, nutidens og fremtidens Nordhavn 
  • Rundvisning i FN Byen 
  • Restaurant Silo og Corsa Pizza
  • Mød en Københavner - Nordsø Records
  • The Audo Boutique Hotel 

😎

Det er marts og foråret står for døren, og der er ingen undskyldning for at sidde derhjemme foran fjerneren og kukkelure længere. Vi skal ud på eventyr i det københavnske hvor solen er begyndt at melde sig på banen. Vi skal undersøge hvad Nordhavnskvarteret har at byde på 🌼

Nordhavn - en bydel i forandring

Nordhavn er et af de nabolag i København som gennem de sidste 10 år har gennemgået den største forandring og som i fremtiden står til at skulle huse helt op til 40.000 beboere. Fra 2016 til 2020 steg antallet af beboere i indre Nordhavn fra 234 til over 2800, og selvom den ”nye” bydel altså stadig er under udvikling, så begynder bylivet og stemningen i Nordhavn efterhånden for alvor at blomstre 🌆👷‍♀️ 

Ifølge en undersøgelse fra By & Havn har blot 11% af københavnerne besøgt for eksempel Konditaget Lüders eller badezonen ved Gøteborg Plads. Og hvis du er en af de mange som endnu ikke har fået øjnene op for Nordhavnen endnu, ja så byder den nye bydel faktisk både på gode spisesteder, butikker, kultur, et fedt byrum samt en spændende udviklingshistorie.

Foto: Martin Heiberg

Der planlægges og arbejdes på adskillige spændende projekter i Nordhavn, bl.a. omdannelsen af den gigantiske industribygning, Tunnelfabrikken til en fremtidig smeltedigel af erhverv, kultur, natur og studieboliger. Fra 2023 skal den 261 meter lange bygning huse alt fra kunst- og kulturscener, arbejdspladser og spisesteder, til studieboliger og værksteder, samt faciliteter til idræt, nyttehaver, leg, underholdning og meget mere.

Hvis du er interesseret i at læse mere om fremtidens Nordhavn så tjek By & Havns side ud.

Rundvisning i FN Byen

En af de helt særlige ting ved Nordhavn, er at det er hjem til FN byen. Her arbejder der ca. 2000 mennesker fra mange af de organisationer der er knyttet til FN. FN byen består af to Campusser, det første er der hvor alle de forskellige organisationer og ansatte huserer, og det andet campus er UNICEFS verdenslager, det største af sin slags i verden. 🌎

Men hvorfor skal du være interesseret i en stor kontorbygning og et lager, tænker du nok. For det første så er det mere end bare en kontorbygning, det er et godt eksempel på hvordan bæredygtighed og arkitektur kan gå hånd i hånd. Bygningen er designet så dens energiforbrug er reduceret med 55%. Og så ser den bare godt ud imens, med dens mange særlige arkitektoniske træk.

Foto: Daniel Rasmussen

Og her kommer hvorfor du faktisk skal være interesseret i FN byen, du kan nemlig komme på rundvisning derude, hver fredag kl. 15. Her får du en rundvisning i bygningen hvor du kan se den flotte arkitektur, men du får også en masse viden om FN og hvad folk laver derude. De første rundvisninger starter tidligst 29. april.

Nordhavns gastronomiske side

Et nabolag er ikke meget værd uden gode spisesteder. Heldigvis er Nordhavns gastronomiscene i vækst og byder efterhånden på en del både attraktive og mangfoldige spisesteder. Og hvis vi snakker gastronomi og Nordhavn, så kommer vi svært udenom Restaurant Silo. Beliggende på 17. etage i Nordhavns højeste bygning behøver vi vist næppe at diskutere, hvorvidt udsigten er en af de bedre i byen 😉

Maden hos Silo er en god blanding mellem det nordiske og franske køkken, dog med inspiration hentet fra adskillige andre køkkener også. Det er jordnært, uhøjtideligt, simpelt og lækkert også kombineret med et brag af en udsigt.

Foto: Martin Heiberg & Rikke Westesen

Nogle dage trænger man blot til en rigtig god pizza, og heldigvis kan du finde lige præcis det hos Corsa Pizza i hjertet af Nordhavn. Hos Corsa køres der napolitansk stil med ultra tynd surdejsbund, sprød leopardplettet skorpe og toppet med de bedste økologiske råvarer. Behøver vi at sige mere? 🍕 

Henrik - Nordsø Records

Til denne udgaves "Mød en københavner" har vi taget en snak med ejer af pladetrykkeriet Nordsø Records, Henrik Damm Krog. Nordsø Records fungerer desuden som café, spillested og pladebutik og ligger lidt længere mod nord end S-togs stationen i Nordhavn. Og efter seks år i det industrielle havneområde ved Nordhavnstippen må Henrik om nogen kende Nordhavn bedre end de fleste.

Foto: Nordsø Records

Til at starte med kan du fortælle lidt om dig selv? Hvorfor valgte du at starte et grammofonplade-presseri i Nordhavn? 

Jeg har været pladesamler siden jeg var teenager, i dag er jeg 58. For 6 år siden stod jeg i et gammelt job og ville videre og det samme gjorde min makker. Vi overvejede en masse forskellige ting og fandt ud af at der var en stigende efterspørgsel på vinylplader, og at folk ikke kunne få presset små oplag. Det var startskuddet til at starte et projekt op i Danmark, der kunne servicere mindre bands, som ikke kunne få lavet plader fordi de store presserier ikke havde tid til det. Det var sgu lidt et tilfælde at det blev i Nordhavn. Vi ligger i København fordi vi er mere end bare en fabrik. Vi er også et eventsted og en pladeforretning, som også sælger højtalere og pladespillere. Vi er en åben fabrik, hvor folk kan komme ind og se hvordan det hele foregår og som en fabrik kan vi jo ikke ligge i en baggård på Vesterbro. Så det blev Nordhavn fordi vi kendte en udlejer herude og området er let at komme til, samt havde plads til vores fabrik. 

Hvor længe har Nordsø Records ligget i Nordhavn og hvad kan man forvente af et besøg hos jer?

Vi har ligget her siden sommeren i 2016. De fleste som kommer herud får en oplevelse af at træde ind i en oase. Udenfor er det råt, brutalt, koldt og blæsende, så man bliver overrasket når man kommer ind i det varme lokale med pressemaskiner, en livescene, cafe og plade- og Hi-Fi butik. De fleste der besøger os, siger at de får en bedre dag når de tager herfra end da de kom. Vi er et kultursted, som binder kunst og musik sammen. Vores ambition fra starten var at være som et mikrobryggeri for vinyler. Man skulle kunne komme ind og se hvordan man presser en plade, opleve livemusikken og så købe pladen bagefter. Langt de fleste af de plader vi har presset, har vi også til salg i butikken. Ofte når vi afholder releasekoncerter kører pladepressen også i den første times tid inden koncerten, så folk kan se hvordan det foregår. 

Hvad er det fedeste ved at ligge i Nordhavn og hvordan mærker du at området er i forandring?

Jeg kan godt lide det rå look og atmosfæren herude. Folk opfatter det lidt som et hemmeligt sted og en bydel der ikke er helt udviklet endnu, så nogle af de ting der mangler i København, har vi stadigvæk herude. Stedet passer rigtig godt til det vi laver. Hver dag når jeg cykler på arbejde kan jeg se, at der kommer flere etager på bygningerne, og på den måde kan man jo se, at der sker noget hele tiden. Derudover udvikles Tunnelfabrikken, som ligger lige på den anden side af vejen og bliver Danmarks største kultursted. Der er ikke nogen tvivl om, at det bliver et sted med liv om ikke ret lang tid og byggeriet er også allerede begyndt at trække herud. Vi var spydspidsen og nogle af de første der lå så langt ude, men langsomt begynder der at komme mere liv herude.

Hvordan forestiller du dig fremtidens Nordhavn og kan du se dig selv bo her om 10 år?

Jeg vil naturligvis gerne have at vores virksomhed kan blive liggende her, men det er svært at vide da det er på lejet grund fra By & Havn. Vi arbejder på at gøre det til et kultursted, der ikke kan undværes i området. Beboelsesmæssigt så afhænger det af, om man formår at gøre området fedt og livligt, så det ikke bliver ligesom Ørestaden, der efter min mening er for strømlinet. 

Har du nogle hemmelige tips eller en skjult perle i Nordhavn du vil afsløre for vores læsere?

Naturområdet i Nordhavnstippen og trolden som Thomas Dambo har lavet, synes jeg er gode ting at tage forbi og se hvis man ikke har været herude før. Og så er vi (Nordsø Records) jo også en skjult perle, måske den mest skjulte perle i Nordhavn, hvis jeg må tillade mig at sige det. Derudover er der også et sted hvor man kan se solen gå ned over vandet fordi en del af området ligger nordvendt. Fiskerihavnen eller Skudehavnen som den stadig kaldes, er desuden et hyggeligt sted at besøge. Jeg vil helt klart mene at det er en udflugt værd at cykle lidt rundt herude og se hvad der rører sig.

The Audo Boutique Hotel

Nordhavn er ikke blot rig på spisesteder og caféer, også når det gælder overnatningsmuligheder har bydelen efterhånden flere gode bud. Ét af dem er The Audo, som er en blanding af design showroom, boutique hotel, café, butik og restaurant. Beliggende i den ikoniske og iøjnefaldende, gamle røde pakhus-bygning er The Audo bestemt svær at overse i det indre Nordhavnskvarter, som ellers er præget af meget moderne nybyggeri.

Foto: Daniel Rasmussen

Og selv hvis det ikke er for at overnatte, så kan the Audo faktisk en masse. Gå på opdagelse og find inspiration blandt de eksklusive indretningsartikler, designertøj og smukke møbler. Snup en kop kaffe og en lækker croissant i The Salon og nyd den stilede og supertjekkede stemning i lobbyområdet. Det er i hvert fald svært ikke at blive fristet til at booke sig ind og blive natten over, når man først er trådt ind på The Audo 😉

OVER AND OUT

Det var alt der var på programmet for i dag. Vi håber du har fået øjnene op for en ny side af byen og fundet inspiration til nogle fede oplevelser i Nordhavn.

Det er ingen hemmelighed at vi her på redaktionen er spændte på de mange interessante udviklinger og projekter for fremtidens københavnske byrum. Og forhåbentlig har vi i dag med et lille indblik i nogle af spændende ting der rører sig i Nordhavn, inspireret til et besøg i området.

Vi tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København.

Anders & Frederik, Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Gry Jefsen, Frederik Ibsing og Anders Nørland.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom
Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger