I denne udgave af Copenhagen Unfolded vil vi, som vi har for vane, tage en tur rundt i byen og pege i retningen af nogle af de interessante ting, som sker lige nu og her.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 29. * 6. april, 2022

På trods af at vejret skifter lige lovlig meget, kan vi ikke komme udenom, at der er forår. Velkommen til!

I denne udgave af Copenhagen Unfolded vil vi, som vi har for vane, tage en tur rundt i byen og pege i retningen af nogle af de interessante ting, som sker lige nu og her. 

  • Bag Tivolis Porte - Et smut bagom kulissen
  • Påskefrokost på Møntnergade
  • Få et kæmpe skud arkitektur med BeCopenhagen
  • Mød en Københavner - En snak med Alice Søndergaard
  • Københavns Museum - påskeevents 

🌸

Lad os komme afsted. Måske i en vamset sweater, måske du kører korte ærmer hele dagen. Det er vi desværre ikke rigtig herrer over, men det som vi ved med sikkerhed er at byen er klar til at tage imod med vidt åbne arme.

Bag Tivolis porte

Vi kender alle den travle, eventyrlige og hyggelige stemning i Tivoli en travl sommerdag, men hvordan ser haven egentlig ud når portene er smækket? Hvad foregår der bag de lukkede døre op til åbningen, og hvor naiv er forestillingen om, at haven bare står og venter på os i lavsæsonen? 

Vi tog en smut forbi Tivoli, hvor vi fulgte maleren Louise, rundt på job i haven. Det må nok siges at både stemning og udseende var lidt anderledes end hvad vi er vant til. Der er nemlig tusindevis af opgaver og forbedringer, som skal nås inden den smukke gamle have for 179. gang kan slå dørene op.

I vores artikel "Bag Tivolis porte" kan du læse mere om Louises arbejde i haven, stemningen op til åbningen, forskellige sjove anekdoter samt danne dig et indtryk af hvordan haven ser ud når ingen kigger 😉

Foto: William Himmelstrup

Tivoli åbner igen den 8. april, så du kan godt starte nedtællingen og finde forårsjakken frem. Der er ingen tvivl om at Tivolisæsonen 2022 bliver mindst lige så skøn, eventyrlig, velsmagende, sjov og hyggelig som altid 🎢🎠

Læs hele artiklen her

Påskefrokost på Møntergade

Kalenderen siger april, og det betyder at det endnu engang er tid til at samle familien eller vennerne omkring sild og snaps. Det er nemlig påskefrokost-sæson, og hvis du spørger os er det noget af det bedste ved foråret. 🐟

Når man nu skal dykke ned i snapsen og svømme med sildene, hvorfor så ikke gøre det et sted, der virkelig gør en dyd i at levere en fantastisk frokost? Her er Restaurant Møntergade et virkelig godt bud. De laver god klassisk påskefrokost, men også med nyere smage. En gastronomisk oplevelse, der helt klart kommer til at få dig til at tænke, om du nogensinde skal lave en frokost derhjemme igen. 🍽

Foto: Marc Skafte-Vaabengaard

Det kommer nok ikke som en overraskelse at København virkelig er fyldt med gode smørrebrøds restauranter. Så mange at det faktisk kan være svært at vælge. Bare rolig vi har gjort arbejdet for dig, og lavet en liste over de bedste smørrebrødsrestaunter i København.

FÅ ET KÆMPE SKUD ARKITKTUR

Vi ved det godt. Nogle af os kan have det lidt stramt med guidede ture. Man vil hellere gå på opdagelse selv, finde de steder, som de lokale elsker, blende ind og alt det der. At gå i gåsegang med en række andre turister kan pirke lidt til ens selvopfattelse af at være som de lokale.

Og prøv at høre, vi er alle sammen forskellige, gudske tak og lov for det. Det ene er lige så godt som det andet. Gør hvad der føles rigtigt.

Foto: Rikke Westesen

Men det som er værd at vide, er at ikke alle guidede ture er skabt ens. Vi har været med på BeCopenhagens Contemporary Architecture tur for at se om vi kunne lære noget noget om Københavnsk arkitektur, som vi ikke vidste i forvejen. Og uden at afsløre for meget, så er svaret et rungende JA!

Læs hele artiklen her

GENNEM BYEN MED ÅBNE ØJNE

I denne uges Mød en Københavner tager vi en Snak med Alice Søndergaard, som er er kreativ partner i BeCopenhagen, som arrangerer guidede ture rundt i København med fokus på arkitektur, byplanlægning og i det hele taget hvordan byen former det liv, der leves i byen.

De arrangerer både ture for alment interesserede turister og gæster, men i lige så høj grad for fagfolk som byplanlæggere, arkitekter mm.

Navnet BeCopenhagen udspringer af deres tilgang til at møde byen. Don’t be a tourist – BeCopenhagen. Med andre ord: Stå ikke bare der og se på byen, vær en del af den.

Alice Søndergaard (tv.) - Foto: Rikke Westesen

Foto: Rikke Westesen

Hvad kan man forvente af en guidet tur med BeCopenhagen?

Mange der kommer til byen, har hørt om det der med at København er ”most livable city”, men ved ikke helt hvad det betyder. Det vi prøver, er at være fødselshjælpere på. Altså hvordan kan vi fortælle om hvordan byen og byens rum, hvordan byen er bygget og planlagt, hvordan det former det liv der udspiller sig i byen. Det håber jeg, at vi kan give folk et indblik i når vi tager på tur ved at vi ser på nogle projekter, nogle byrum, nogle tiltage til hvordan man har forandret byen og hvordan det påvirker folks helt almindelige hverdag. Og når man har været igennem det, har man forhåbentligt en forståelse af hvorfor København er så fed en by at bo i.

BeCopenhagen ligger jo meget centralt i København K. Hvad må man ikke snyde sig selv for at opleve i nærområdet?

Det der er det sjove er, at lige så trofast jeg er i forhold til byen, lige så troløs er jeg fordi, at jeg er så glad for at opdage. Det er simpelthen noget af det fedeste og jeg synes, at byen er stor nok til at overraske mig stadigvæk. Men, der er svært ikke at sige havnen. Havnen har været centrum for den transformering byen har været igennem. Jeg kan huske hvordan det var før havnen blev et sted hvor man opholder sig, og have sådan et sted som Kalvebod Bølge, havnebadet eller Inderhavnsbroen og området deromkring vandkanten, det synes jeg er noget af det allermest unikke ved København. .

Hvis du kun må vælge en arkitektonisk perle i København, hvad må man så ikke snyde sig selv for at opleve?

Det er klassikeren, og den har vi også med på vores arkitektur tur, og det er måske ikke nødvendigvis en jeg elsker mest, men en som jeg mener er så særlig og det er selvfølgelig Amager Bakke og CopenHill. Det er så vanvittigt et projekt, og det indfanger meget godt den nytænkning og transformation som byen har undergået de sidste tyve år. Og så er udsigten deroppefra fænomenal, der er den der generøsitet i at det er gratis at tage derop. Og så har den det der konceptuelle vanvid, som Bjarke Ingels er eksponent for. Men jeg bliver også helt stum hver eneste gang jeg går ind i Grundtvigs Kirke.

Hvordan ser en perfekt dag i København ud for dig?

Jeg hader egentlig idéen om det perfekte. Jeg hylder lidt det uperfekte og bryder mig ikke så meget om det planlagte. Jeg er meget spontan. Den perfekte dag opstår i overraskelserne. Jeg elsker forvandlingerne, som den gang der pludselig var is på søerne, som man kunne gå ud på. Sommeren er jo vidunderlig. Der er masser af særlige solnedgangssteder. Om det så er på trappen foran Thorvaldsens Museum eller imens du snupper en drink på Reffen. Jeg elsker også kunst. At vi har sådan et rum som Glyptoteket, som man kan gå ind i og blive forandret. Men ellers at gå på opdagelse i byen, så derfor kommer jeg ikke til at lave sådan et dagsprogram for den perfekte dag.

Har du en hemmelig Københavnerperle, som du vil dele med væres læsere?

Jeg elsker jo kontrasterne. Her i indre by, og det er jo noget som de fleste kender, bare lige at gå ind i Bibliotekshaven og mærke at lyden er anderledes. Eller at gå ind på Assistens Kirkegård for at få en kontrast til bylivet er skønt. Men jeg synes, jo også at det er skønt at opdage sådan noget som Åbenbar i Nordvest, som er sådan et gammelt brunt værtshus, som er blevet moderniseret, men på en måde hvor både de gamle stamgæster stadig er der, men de unge kommer og drikker cocktails om aftenen og om morgenen kommer mødrene med barnevogne og drikker kaffe. Et sted der kan rumme der er essensen af Nordvest. Det synes jeg er vidunderligt.

Københavns museum

Hvis du syntes du har brug for et boost af kultur, her i påskeferien, så kunne Københavns Museum være et rigtig godt bud. Her kan nemlig rejse tilbage til 90'ernes København. Et godt årti, hvor vi både vandt EM i fodbold, og Bjarne Riis tog den samlede sejr i Touren. 🚴‍♂️⚽

En udstilling der stensikkert får alle de voksne i det nostalgiske hjørne. Og får alle de unge til at stille spørgsmål til hvad det var for noget tøj deres forældre gik i dengang. 👖🧣

Foto: Københavns Museum

Hvis du er mere interesseret historie, der går lidt længere tilbage. Så har de også en udstilling om det maritime København, hvor man kan udforske et skibsvrag fra 1400-tallet. Hør historien om hvad skibet kunne have fragtet, og hvordan det endte på havets bund 600 år siden. ⛵🌊

Uanset er der noget at se på, noget at lære og noget at være sammen om som familie. Gode tider på Københavns Museum.

OVER AND OUT

Ja, Så kom vi igen lidt omkring og fik både smagt på kulturen, arkitekturen, kom bag om kulisserne i den gamle have og selvfølgelig fik vi også noget godt at spise.

Ellers handler det jo om, som denne uges Københavner anbefaler, at gå på opdagelse på egen hånd. Lade nysgerrigheden lede dig ned ad ukendte gader og forhåbentlig blive ramt af en forårsvarm solstråle imens. Vi krydser fingre for mere sol 🤞🌞

Vi tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København.

Kasper, Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Frederik Ibsing og Anders Nørland.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom

Copenhagen Card

Spar penge på din tur til København. Med et Copenhagen Card får du gratis indgang til 80+ attraktioner, gratis offentlig transport og du kan gratis medbringe to børn under 10 år. Læs mere.

Priser fra kun 419 kr. for 24 timer.

Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger