Tag med til cykelfest i København når verdens største cykelløb kommer til byen!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 33. * 1. juni, 2022

Når verdens største cykelløb, kommer til verdens bedste cykelby.

Det er nok ikke gået din næse helt forbi, at Tour de France 2022 starter i København  d. 1. juli og fortsætter videre ud i det danske land. Nu er der er kun en måned til og vi kan næsten ikke vente! Derfor har vi lavet et helt nyhedsbrev kun om Tour de France. Se bare her:

  • Grand Depart fra København
  • FestiVelo - Cykelfest i Fælledparken
  • Rutens seværdigheder
  • Den gastronomiske side af ruten
  • Prøv kræfter med ruten selv

🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️

VM i cykling blev afholdt lige nord for København i 2011, med omkring en halv million tilskuere på ruten, så du kan godt forvente at der kommer en folkefest i de Københavnske gader d. 1 juli!

Vi håber at se dig ude på ruten og heppe på alle de danske ryttere der stiller op, så der forhåbentlig står et rent dansk podie i slutningen af dagen, hvor Kronprins Frederik vil overrække den gule trøje til vinderen 💪

KØBENHAVN BLIVER GUL UNDER GRAND DEPART

Kl. 16 ruller den første rytter ud på 1. etape af Touren, som er en enkeltstart, og den sidste rytter suser i mål omkring kl. 20. Start er på Nørre Farimagsgade og fortsætter henover Københavns mest befærdede cykelbro og hang-out spot Dronning Louises Bro, og videre rundt i byenm, inden rytterne kommer i mål op af H.C. Andersens Boulevard.

Men der er meget mere til Tour starten end selve løbet. Hvert år er der en holdpræsentation inden touren starter. Den 29. juli bliver den afholdt på plænen i Tivoli, men inden rytterne når derind, skal de først køre en æresrunde i de københavnske gader. En god mulighed for at komme tæt på rytterne. Det må man ikke misse. 😎

På selve dagen, inden etapen starter, vil Tour-karavanen køre rundt på ruten, og sætte festen ordenligt i gang. Her vil de mange Tour de France sponsorer dele forskelligt merchandise ud. Så er du til merch, så mød tidligt op.

København bliver selvfølgelig lidt sværere at bevæge sig rundt i, i dagene omkring tour starten, og selvfølgelig også under selve løbet. Så det skal man lige være opmærksom på. Der bliver dog sat gangbroer op forskellige steder, så man ikke bliver spærret helt inde. Du kan tjekke Tourens trafikguide ud for lidt mere info.

FESTIVELO - CYKELFEST I FÆLLEDPARKEN

Der er mange oplagte steder at se første etape. Men et rigtig godt bud vil være Fælledparken. Ruten går lige igennem parken, og er det perfekte sted at komme tidligt og slappe af i græsset og få lidt sol i ansigtet inden løbet går i gang.

Fælledparken lægger også plæne til FestiVelo, som løber af stablen 1. og 2. juli. En sand cykelfest med storskærm, foodtrucks og musik fra en række danske kunstnere. 

Foto: Wonderful Copenhagen

Så hvis du gerne vil opleve løbet fra vejkanten, men ikke vil miste overblikket over hvordan løbet udvikler sig, så er fælledparken det oplagte sted. Her kan du både se rytterne suse forbi, og holde øje med stillingen og de flotte billeder af København fra oven på storskærmen 📺

DU SKAL IKKE KUN SE CYKELLØB, SKAL DU?

Ruten i København kommer forbi mange af de store og kendte seværdigheder byen har at byde på, så som Den Lille Havfrue og Amalienborg. Men hvad med nogle af de lidt mere low-key seværdigheder, de skjulte skatte der ligger rundt omkring i byen? Dem må vi ikke glemme.

Ruten starter på Nørre Farimagsgade, men lige parallelt med den ligger Nansensgade. En hyggelig lille gade fyldt med bagere, restauranter, tøjbutikker og bog antikvariater. bestemt et besøg værd - både før og efter løber og i det hele taget. 🥨📚

Foto: Daniel Rasmussen

Når rytterne når ud mod Nørrebro, kører de forbi Mærsk tårnet, som er en nybygget del af Københavns Universitet. Hvad mange dog ikke ved er, at man kan komme op i toppen af tårnet, og se den flotte udsigt over København og søerne. Hvis du er okay med højder, så er det bare at komme afsted.

Hen mod opløbsstrækningen på H.C. Andersens Boulevard, kører rytterne under Det Kongelige Bibliotek, og kender man den ikke i forvejen, vil man nemt kunne snyde sig selv for Det Kongelige Biblioteks Have. En hyggelig lille oase der ligger gemt mellem den gamle biblioteksbygning og Christiansborg. 🌳🏰

DEN GASTRONOMISKE SIDE AF RUTEN

Man skal huske at fylde depoterne op når man ser cykelløb. Mens cykelrytterne er begrænset til gels og pasta, er der ikke noget der skal afholde os fra at søge ud i byen og smage på den københavnske gastronomi. 

Når nu Touren er kommet til København, så skal vi også have noget fransk mad. Og Café Bopa på Østerbro, et stenkast fra tour-ruten, leverer både den franske mad og café-stemning ⚜🥖

Mens rytterne stryger langs havnen, kan du slå benene op og se dem køre forbi mens du nyder et glas hvidvin på Seaside ToldbodenMed syv forskellige køkkener fra hele verden, er der noget for alle og så ligger det lige op og ned ad ruten 🥂🦞

Foto: Wonderful Copenhagen & Seaside Toldboden

Foto: Seaside Toldboden

Hvis du befinder dig på Nørrebro, når sulten melder sig, er der naturligvis også masser af gode mad-muligheder. Et sted der bestemt er værd at tjekke ud er det autentiske taquería, La Neta. Den mexicanske street food er det perfekte valg, når du vil have noget hurtigt og lækkert til at tage med, så du ikke går glip af løbet. Og så er det selvfølgelig en bonus at La Neta også har et fremragende udvalg af Mikkeller øl på fad 😉🍺🌮

PRØV KRÆFTER MED DEN OFFICIELLE RUTE

Cykelsporten har altid været kendt for hvor tilgængelig den er for fans og entusiaster. Du er tæt på rytterne når de kører og har du lyst til at køre op ad Alpe d'Huez ligesom din yndlingsrytter, er der ikke noget der stopper dig, andet end dine ben, måske 😉

Starten i København er selvfølgelig ikke anderledes. Den 2. juli har du nemlig muligheden for at prøve kræfter med præcis samme rute, som rytterne har kørt på dagen før. Det er ikke et amatør race, det skal du lige være opmærksom på, men en cykelbegivenhed for alle der har lyst til at opleve Tour de France ruten fra sadlen 🚴‍♀️ Læs meget mere om alt det praktiske her.

Foto: Daniel Rasmussen

Det er ikke tit man får muligheden for at cykle på bilfri veje i København, så find den tohjulede frem og tag familien eller vennerne med ud på Tourens første etape.

OVER AND OUT

Det var alt vi havde for denne lille Tour de France speciel. Vi håber du er lige så spændt som os, for vi kan godt love at det bliver vildt. 

Forhåbentlig har vi inspireret dig til at tage ud i gaderne, når hele Tour-showet begynder, og være med til at starte folkefesten. Vi ses derude!

Vi tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København.

Frederik, Anders og Kasper Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Frederik Ibsing og Anders Nørland.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom

Copenhagen Card

Spar penge på din tur til København. Med et Copenhagen Card får du gratis indgang til 80+ attraktioner, gratis offentlig transport og du kan gratis medbringe to børn under 12 år. Læs mere.

Priser fra kun 439 kr. for 24 timer.

Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger