Design er alle steder i vores hverdag, det er bare ikke altid vi lige er bevidste omkring det. Og som du nok også ved, så er København lidt af et hotspot når vi snakker design.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 34. * 15. juni, 2022

Velkommen til denne udgave af Copenhagen Unfolded, hvor det skal handle om dansk design og de forskellige måder du kan opleve det på i København. I dag er nemlig også dagen hvor designfestivalen 3 Days of Design løber af stablen.

Design er alle steder i vores hverdag, det er bare ikke altid vi lige er bevidste omkring det. Og som du nok også ved, så er København lidt af et hotspot når vi snakker design. Det vrimler med fede, små kunsthåndværksbutikker, forhandlere af lækre designervarer som tøj, møbler, lamper eller smykker og faktisk er der også rigt udvalg af designrelaterede oplevelser og aktiviteter. Læs med når vi i dag dykker ned i den tjekkede og stilrene københavnske designverden!

  • 3 Days of Design 
  • Lokalt designerhåndværk 
  • Stilrent design i historiske omgivelser - Frama Studio Store
  • Designmuseum Danmark - Den store genåbning
  • Mød en Københavner med blik for design

😎

Som du nok kan se, er programmet både omfattende og alsidigt. Og lur os om der ikke er et par gode tips og lidt atlade sig inspirere af både for de mest garvede design-elskere og de lidt mere casual design-interesserede 😉

3 DAYS OF DESIGN

3 dage hvor alt handler om design, er der noget bedre? Hele Danmarks designfestival starter d. 15/6 og fortsætter til d. 17/6. Hvert år har festivalen et overordet tema for de 3 dage, og i år er temaet Remember to play. Så du kan godt forvente en sjov, finurlig og legende festival. 

3 Days of design kalder sig selv for et eksklusivt event, som er inkluderende for alle. Selve festivalen kommer også til at foregå over hele København, med forskellige showrooms, gallerier, udstillinger og design talks. For at skabe et bedre overblik har de delt byen op i 10 forskellige distrikter, som hver har hver deres design events 🪑👜

Foto: Filippo Bamberghi

Der er rigeligt af design events at deltage i, og vi foreslår derfor at du tager et kig på deres program, så du ikke går glip af noget og nøje kan planlægge de 3 dage. Om det så bliver at besøge nogle af de spændende showrooms, eller deltage i en af de mange talks omkring design er op til dig selv.

LOKALT DESIGNHÅNDVÆRK

København er spækket med unikke og selvstændige små værksteder, som selv står for både design og fremstilling af deres produkter. Her har vi udvalgt 3 fede steder i byen, som henholdsvis laver deres eget keramik, smykker og hatte. Og det bedste af det hele er, at hvis noget af det fanger din interesse, så kan du til hver en tid aflægge det pågældende værksted en visit og få indblik i design og produktionsprocessen.

Studio Arhoj

Det danske keramikatelier, Studio Arhoj er et af disse steder og værkstedet er åbent så du kan se den smukke keramik blive skabt for øjnene af dig. Arhoj undersøger det visuelle forhold mellem skandinaviske og japanske designtraditioner og er interesserede i at holde traditionerne og kendskabet til gamle metoder i live.

Foto: Daniel Rasmussen

Malene Glintborg

På den hippe gade Jægersborggade ligger smykkeforhandleren Malene Glintborg. Her designes og håndfremstilles der unikke smykker. Du kan også tjekke smykkerne og designet ud på Malene Glintborgs Instagram 💎

Foto: Daniel Rasmussen

Wilgart

Respekt for det traditionsfyldte håndværk er fællesnævneren for alting, der foregår i Wilgart. Her fremstilles og designes der håndlavede og unikke hatte. Deres designs er originale og gør modisthåndværket tilgængeligt for alle med kærlighed for godt design. Besøg Wilgart, hvis du ikke bare skal bruge en hvilken som helst hat, men en hat der fortæller en historie og har sand, emotionel værdi.

Foto: Daniel Rasmussen

FRAMA STUDIO STORE

I det idylliske, smukke og historiske kvarter omkring Nyboder ligger Frama Studio Store i det gamle St. Pauls Apotek, hvis interiør går helt tilbage til 1878. Frama bevæger sig i forskellige kreative felter og producerer smukt design indenfor møbler, belysning, køkkener, bøger og beklædning.

Framas designs er kendetegnet ved at have stort fokus på naturlige materialer, kvalitet og simpel geometri. Designet kan beskrives som tidsløst, moderne og simpelt, samtidig med at være iøjefaldende og æstetisk flot, hvilket står derfor i smuk kontrast til interiøret fra det gamle apotek. Designtænkningen som Frama tilstræber, søger at bygge bro mellem det klassiske og det moderne, hvilket gør et besøg i butikken til en interessant designoplevelse uanset om du køber noget eller bare kigger 😉

Foto: Daniel Rasmussen

Skulle sulten melde sig under et besøg hos Frama, ja så behøver du faktisk slet ikke forlade de æstetisk smukke omgivelser for at kunne mæske dig i diverse lækkerier eller tylle en kop friskbrygget kvalitetskaffe. Midt i butikken finder du nemlig cafeen Apotek 57 ☕

Hvis du er interesseret i at besøge flere danske designerbutikker, så tag et kig på vores guide over interiørbutikker med dansk design og giv den gas.

DESIGNMUSEUM DANMARK - DEN STORE GENÅBNING

Hvis du bare ikke kan få nok af design, og kan mærke abstinenserne efter en 3 dags lang festival, så er du faktisk ret heldig. Du kan nemlig være med til den helt store genåbning af Designmuseum Danmark, som åbner deres døre igen d. 19/6 🙌

Genåbningen lægger ud med hele 8 udstillinger, blandt andre The Future is Present, om alt fra hvordan nutidens designere prøver at løse verdens problemer med radikalt og kreativt design, til en gennemgang af dansk design igennem tiden. Og mange andre spændende udstillinger.

Foto: Luka Hesselberg

Museet genåbner d. 19 juni, efter en større ombygning og renovering, og de fleste udstillinger er planlagt til at køre i 1-3 år, så når du ikke lige forbi til åbningen, er der rig mulighed for at se det hele henover de næste måneder. Genåbningen ville dog være den perfekte afslutning på de tre dages designmaraton. 

LAURA ELKJÆR - BLIK FOR DESIGN

Vi bliver lige en stund ved Designmuseum Danmark, da denne udgaves københavner er Laura Elkjær, undervisnings- og udviklingsansvarlig på selv samme sted. Vi mødtes med Laura og tog en snak om dansk design, genåbningen af Designmuseum Danmark og København som designdestination.

Foto: Designmuseum Danmark

Hvad kan man forvente af et besøg på Designmuseum Danmark og af jeres nye udstillinger når I genåbner?

Vi åbner et spritnyt Designmuseum med 8 helt nye udstillinger, nye gæsteområder, ny café, ny museumshave og et helt nyt læringsprogram for børn og unge. Vores formidlingsformater er blevet mere spektakulære. Vi har skruet lidt ned for de lange udstillingstekster på væggene og op for det sansebårne, og der er stor variation mellem de forskellige udstillinger. Det håber jeg, at vores gæster vil lægge mærke til, når de bevæger sig rundt på museet. 

Hvad er det særlige ved dansk design og hvad gør København til det design-kraftcenter det er?

Dansk design er en del af vores dna og vores kultur herhjemme og det er noget vi er kendt for i hele verden, ikke mindst pga. Danish Modern æraen. En kæmpestor og tung arv, som designerne fortsat forholder sig til og arbejder med. Der er noget forbilledligt og stolt forbundet med dansk design. Det er en evne til at koble det funktionelle med det über-æstetiske, som er det kendetegnede for dansk design. 

Hvis man er i København for at få sig en design-oplevelse, hvad må man så ikke snyde sig selv for?

Man er selvfølgelig nødt til at besøge Designmuseum Danmark. Men det siger jo næsten sig selv. Derudover elsker jeg Københavns udvalg af små lækre designbutikker, som fx det lille glaspusteri BLÆS ude på Refshaleøen, der både fungerer som butik og som værksted. Og er man på Refshaleøen, kan man lige svinge forbi cafeen på Copenhagen Contemporary, hvor hver siddeplads er unik og alle stole, borde og bænke er designet af 25 danske og internationale kunstnere. Er du i indre by er min top 3 interiørbutikkerne Studio X, Frama Studio Store og Stilleben.  

Hvordan ser en perfekt dag i København ud for dig?

Jeg er lidt farvet af mit arbejde, så museerne står ret højt på min liste. Dagen starter på Vesterbro hvor jeg har boet i mange år, med en kop kaffe nede på Den Navnløse Kaffebar. Jeg elsker byens grønne åndehuller, så efter jeg ville gå over på Vestre Kirkegård. Jeg har et eller andet med kirkegårde og gå rundt og læse gravsten på de små krogede stier. Hvis det regnede, ville jeg cykle mod Thorvaldsens eller Glyptoteket. Thorvaldsens farveskala eller Glyptotekets Vinterhave bliver jeg aldrig træt af. Så tror jeg at jeg ville cykle tilbage til Vesterbro og tage ned på min yndlingsrestaurant der hedder Je t’aime på Dybbølsgade. Her ville jeg drikke et glas bobler og spise en hovedret og derefter slentre hjem af Sønder Boulevard

Har du nogle hemmelige tips eller en skjult københavner-perle, som du vil dele med vores læsere?

Helt klart Grønnegården (Designmuseets museumshave), som i mine øjne virkelig er en perle. Det er den smukkeste grønne have midt i Frederiksstaden. Man glemmer helt at man befinder sig midt inde i København fordi der er så stille derinde. Man kan gå derind uden billet. Jeg elsker at gå derind, købe en kop kaffe og så sætte mig og læse en bog eller lytte til en podcast. Derudover vil jeg nok nævne området ved Banegaarden, hvor man både kan købe ind i Årstidernes lækre ”supermarked” eller spise på Perron, der er indrettet med bl.a. stole fra danske TAKT og service fra Stilleben.   

OVER AND OUT

Ja, så er vi atter engang nået til vejs ende. Og vi nåede da vidt omkring med både lidt shopping, kultur og festival i blandt. Forhåbentlig har du fået øjnene op for nogle af de mange designoplevelser byen rummer og føler dig inspireret og klar til at gå på opdagelse i den kreative københavnske designverden 🔥

Vi vender tilbage om to uger med mere af alt det bedste fra København. 

Anders, Frederik & Kasper, Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Frederik Ibsing og Anders Nørland.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom
Custom

Copenhagen Card

Spar penge på din tur til København. Med et Copenhagen Card får du gratis indgang til 80+ attraktioner, gratis offentlig transport og du kan gratis medbringe to børn under 12 år. Læs mere.

Priser fra kun 439 kr. for 24 timer.

Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger