Det er svært at tale om København uden at tale havn, så det gør vi til den store guldmedalje i denne udgave af Copenhagen Unfolded.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bliver nyhedsbrevet ikke vist rigtigt? View in Your Browser

Udgave 38. * 10. august, 2022

Det er svært at tale om København uden at tale havn, så det gør vi til den store guldmedalje i denne udgave af Copenhagen Unfolded.

Tag med på en tur rundt i området omkring havnen, hvor der ikke er for lidt at se eller opleve. Vi har udvalgt et lille udpluk velvidende, at det kun er toppen af isbjerget, som vi kan klemme ind i spaltepladsen her. Men fortvivl ej. Der er meget mere inspiration at hente i dette omfattende kort over havnen og dens omgivelser.

  • Havnebade - hop i mens det er varmt
  • Planet CPH - hjælp til mere bæredygtige valg
  • Nokken - Den sidste utæmmede del af København
  • Copenhagen Cooking er tilbage
  • Vind billetter til Fermenteret Festmiddag

🩱🍴🕶

Som du kan se skal du både have pakket badetøj, kniv og gaffel, et par gode sko, solcreme og en sund portion nysgerrighed, men så er du også klar.

Lad os komme afsted, men pas på lumske fælder, hvis ikke du har nået at trække i badetøjet.

HAVNEBADE

Ja ja, vi ved det godt. Vi snakker meget om Københavns havnebade og det er da også svært ikke at være stolt over at have en af verdens mest rene havne. Derudover er du nok også enig i, at en havneudgave af Copenhagen Unfolded ikke ville være fuldkommen uden en eneste havnebads-anbefaling. Så her kommer de 😉😄

Det første sted er Sandkaj Badezone i byens ny-udviklede og efterhånden livlige kvarter, Nordhavn. Sandkaj Badezone befinder sig på Göteborg Plads og der er gode muligheder for at slå sig ned på træbjælkerne og nyde solens stråler efter en dukkert. Skulle sulten melde sig, er der heldigvis rigeligt at vælge i mellem i nærområdet. Andersen & Maillard, Hija de Sanchez Cantina, Corsa Pizza og Sushi Anaba er blot nogle af de mange spisesteder tæt på, hvor du kan forsyne dig med lidt kvalitetsproviant 🥐🌮🍕🍣

Foto: Giuseppe Liverino

Et andet badested du bør tjekke ud, er Havnevigen på Islands Brygge. Denne badezone er placeret i et spritnyt område af byen, og hvis du ikke har været her før er det oplagt at gå lidt på opdagelse før eller efter svømmeturen. Udover nybyggeriet, så er det mest bemærkelsesværdige ved Havnevigen nok den kunstige strand. Der er altså ikke mange steder hvor du kan sprede strandhåndklædet ud og få sand mellem tæerne midt inde i byen 🏖️😎

Hvis du er på udkig efter flere nedkølingsmuligheder i byen, så tjek lige vores guide over københavnske badesteder ud!

PLANET CPH - HJÆLP TIL MERE BÆREDYGTIGE VALG

Har du lyst til at gå på oplevelse i København og samtidig have fokus på at være bæredygtig? Planet CPH er en ny app, der hjælper og inspirerer til mere bæredygtig adfærd, ved at vise de mest grønne og miljøvenlige aktiviteter i København.

Med Planet CPH får du hjælp til at finde mere end hundrede forskellige steder rundt omkring København, der på den ene eller anden måde hjælper til en mere bæredygtig adfærd. Du kan finde alt fra restauranter, butikker, kulturelle attraktioner og urbane naturområder.

Foto: Wonderful Copenhagen

Den er super nem at bruge! Scroll igennem appen, find inspiration fra de forskellige guides, markér dine favoritter og find vej med hjælp fra appen.

Planet CPH er udviklet af Wonderful Copenhagen, Københavns officielle turist organisation. Appen er gratis og indeholder hverken sponsoreret indhold eller reklamer. Download den både til iOS og Android.

Vi håber du får øjnene op for at det bæredygtige valg kan være meget mere, og kan give mindst lige så gode og berigende oplevelser, som de mindre bæredygtige muligheder.  

Download - iOS
Download - Android

NOKKEN - DEN SIDSTE UTÆMMEDE DEL AF KØBENHAVN

Den hyggelige kolonihaveforening, Nokken, der ligger lige ved havnefronten, er en ægte skjult perle, selv ikke særlig mange københavnere ved eksisterer. Området består af originale og skæve små bygninger og vilde haver.

Nokken er det perfekte sted at gå på eventyr og opleve de mange forskellige unikke huse. Lige på den anden side af havnen ligger det nye og moderne Sydhavnen, en stærk kontrast til det vilde og utæmmede Nokken.

Foto: Andrea Sonne

Nokken startede som en lille fiskerby i 20’erne og 30’erne uden særlig meget tilsyn, hvilket du stadig kan se i dag, i kolonihavens tilfældige layout og de mange forskellige typer huse.

COPENHAGEN COOKING ER TILBAGE

Så er hele byens madfestival tilbage, og vi skal selvfølgelig med! Efter at have nydt havnen og alt den har at byde på, så er det vigtigt også lige at dykke ned i den gastronomiske del af København. 

Traditionen tro disker Copenhagen Cooking 2022 op med et program, fyldt med lækre og smagsfulde events, talks, workshops og selvfølgelig en masse mad. Dem skal vi da lige tage et nærmere kig på 😋

Foto: Copenhagen Cooking

Ligesom de foregående år afholder Copenhagen Cooking igen de populære langbordsmiddage. Her sidder du til bords med en masse mennesker, fx ned langs Frederiksberg Allé. Men du skal være hurtigt ude, billetterne plejer at blive revet væk 😉

Der er dog også en masse events rundt omkring i byen der er gratis og som du ikke skal købe billet til. Du kunne tage et smut forbi Søerne i løbet af de første tre dage af festivalen, hvor du vil finde Street food om Søerne. Eller besøg nogle af de pop up grøntmarkeder der dukker op forskellige steder. 

VIND BILLETTER TIL FERMENTERET FESTMIDDAG

I forbindelse med Copenhagen Cooking inviteres der blandt mange andre arrangementer til udendørs langbordsmiddag i Nordhavn - få meter fra havets bølger. Temaet er som overskriften mere end antyder fermentering. Arrangørerne er Scicular, Muri, Reduced og Nordhavns Eddike Bryggeri der alle arbejder aktivt med fermentering i forskellige former.

Udover en menu på tre retter, som alle har områdets produkter i fokus, vil de fire virksomheder også give en introduktion til hvordan de arbejder med deres produkter og syn på fødevareproduktion til den brede befolkning.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Det vil du selvfølgelig gerne med til og så er det jo meget belejligt, at vi i samarbejde med Copenhagen Cooking udlover 2x2 billetter til arrangementet, som afholdes 25. august kl. 18-21.00. Læs mere om Fermenteret Festmiddag her.

SÅDAN DELTAGER DU I LODTRÆKNINGEN

Enklere kan det ikke være. Vi trækker lod blandt alle kommentarer, der kommer ind, så alle har en fair chance. Vinderne af lodtrækningen kontaktes mandag d. 17. august via DM på Instagram. Held og lykke!

OVER AND OUT

Det var Københavns havn. Der er nok at se og opleve, hvad enten du er til en svømmetur, en lille opdagelsesrejse eller et gastronomisk eventyr.

Vi kan i hvert fald ikke anbefale nok at komme afsted mens temperaturerne stadig er til et hop i havnen. Og Copenhagen Cooking der løber af stablen fra 19-28. august, må man altså heller ikke snyde sig selv for.

Vi er tilbage om to uger med alt det bedste, nyeste og skønneste fra vores alle sammens hovedstad.

Kasper, Andrea, Anders og Frederik, Copenhagen Unfolded

🙏

Copenhagen Unfolded er udgivet af VisitCopenhagen, som hver dag fortæller hele verden om København og de oplevelser, der er at hente her. Med Copenhagen Unfolded, vil vi gerne dele vores københavneroplevelser med både gæster og lokale.

Denne udgave af Copenhagen Unfolded er sat sammen af Kasper Syhler, Andrea Sonne, Frederik Ibsing og Anders Nørland.

Kender du nogen, der vil være lige så glad for Copenhagen Unfolded, som dig? Giv en ven muligheden for at skrive sig op.

Har du fået videresendt det her nyhedsbrev af en ven? Skriv dig op her, så du kan modtage det selv hver anden uge.

Send forslag, spørgsmål, forslag til samarbejde eller generel feedback til redaktion@woco.dk

Get Social

Custom
Custom
Custom

Copenhagen Card

Spar penge på din tur til København. Med et Copenhagen Card får du gratis indgang til 80+ attraktioner, gratis offentlig transport og du kan gratis medbringe to børn under 12 år. Læs mere.

Priser fra kun 439 kr. for 24 timer.

Har du ikke længere behov for at modtage det her nyhedsbrev? Afmeld eller opdater dine indstillinger